ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προοπτική ανοίγματος δραστηριοτήτων με την ένταξη των self-tests

Η σταθεροποίηση, που καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σε δείκτες όπως oι εισαγωγές στα νοσοκομεία, αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα.
Η προοπτική είναι με το διευρυμένο testing, τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν στις 5 Απριλίου και το λιανεμπόριο πιθανότατα στις 12 Απριλίου, ενώ  η εξωτερική εστίαση προς το τέλος του μήνα.

“Θα επιχειρήσουμε ελεγχόμενο άνοιγμα από αρχές Απριλίου στη μέση εκπαίδευση και το λιανεμπόριο και από μέσα Απριλίου στην εστίαση”, ανέφερε ο Υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

“Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα ακολουθήσουμε και πάλι επακριβώς τις κατευθύνσεις που θα μας δοθούν”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους.

“Είναι θετικό επικουρικό μέτρο. Θα πρέπει να προμηθευτεί το σύνολο της κοινότητας, ώστε να κάνουν το τεστ όλοι κάθε Δευτέρα”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Φαρμακοποιοί: Ναι στη δωρεάν διάθεση των self tests, όχι στη διενέργεια τους στα φαρμακεία

‘Οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των self tests  με οποιαδήποτε  αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους  και αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή μας στο εγχείρημα της διάθεσης των self test”, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Στα 3.133 τα νέα κρούσματα – Στους 728 οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι

Κάθε μέρα ο αριθμός των διασωληνωμένων καταγράφει νέο ρεκόρ.

Περιμένουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή αύξηση ακόμα τις επόμενες μέρες, αλλά όχι υπερβολική και από τη στιγμή που θα μπουν στο παιχνίδι και τα self test νομίζω ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση”, ανέφερε  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Και ενώ οι εισαγωγές παρουσιάζουν μια μικρή μείωση, 7 στους 100 ασθενείς χρειάζονται διασωλήνωση μετά από κάποιες μέρες νοσηλείας και γι αυτό η πίεση στις ΜΕΘ αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Ακόμα και όσοι είναι διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, βρίσκουν κρεβάτι εντός 24 ωρών.
Την ερχόμενη Τετάρτη, δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα από το καθιερωμένο ραντεβού θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει ενδεχομένως τα επόμενα στάδια άρσης του λοκ νταουν.

Το self test θα είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους στην:

  • ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία,
  • στο λιανεμπόριο,
  • στις μεγάλες επιχειρήσεις,
  • στην εστίαση,
  • στις επιχειρήσεις τουρισμού,
  • στη μεταποίηση
  • και στα δικαστήρια
  • Πώς θα κάνουμε το self test (video)

Στην επιχείρηση “Ελευθερία”, εντάσσονται από την ερχόμενη Πέμπτη δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα – στο Ελληνικό και το Περιστέρι .

Εκεί βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι το πολύ  “μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Δήμητρα Σέκη, Ηλίας Κούκος, Σμαράγδα Αγορογιάννη, Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr



Το άρθρο Προοπτική ανοίγματος δραστηριοτήτων με την ένταξη των self-tests εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/featured/prooptiki-anoigmatos-drastiriotiton-me-tin-entaxi-ton-self-tests/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προοπτική ανοίγματος δραστηριοτήτων με την ένταξη των self-tests Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">