ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών (video)


«Ενεργοποιείται σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου στις 10:00 η πλατφόρμα υποβολής δικαιολογητικών στο σύστημα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για όσους οι αιτήσεις τους έχουν ήδη εγκριθεί» είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Ρουμανέας.

«Αφορά αιτήσεις για όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που έχουν ήδη εγκριθεί σε πρώτο στάδιο. Τώρα είναι η ώρα για την υποβολή των δικαιολογητικών με ηλεκτρονική μορφή.

Αφού υποβληθούν, θα γίνει έλεγχος για την πιστότητα και την ακρίβειά τους και εάν δεν είναι αυτά που προβλέπονται ή αυτά που είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ότι ισχύουν τότε η αίτηση σταματάει. Ποια είναι τα δικαιολογητικά:

  • Στοιχεία ταυτότητας
  • Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας
  • Kτηματολόγιο
  • ENΦIA, E9
  • Eκκαθαριστικό E1, E2
  • ΔEH εκκαθαριστικός λογαριασμός με στοιχεία TAΠ

Χρειάζονται ακόμη: Άδεια, κάτοψη, τομή, διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό, καθώς και ρύθμιση αυθαιρέτων.

Το επόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και θα έχει αρκετές αλλαγές» σημείωσε ο κ. Ρουμανέας.

www.ertnews.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Για εμάς αυτό το πρόγραμμα δεν είναι αυτονομώ είναι συντήρηση και διατήρηση του κράτους ''χαρτομάνι''. Το αυτονομώ , το λέει και ο όρος , σημαίνει ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Αυτονομία: Το άτομo να μπορεί να δρα χωρίς εξωτερικούς και εσωτερικούς περιορισμούς σύμφωνα με τη θέληση του.

Το εν λόγω πρόγραμμα καθίσταται απαγορευτικό για την πλειονότητα, ενώ όπως είχαμε περάσει πρώτοι πριν από τριάντα χρόνια , η αυτονομία προυποθέτει το άτομο , στην περίπτωσή μας ο πολίτης , να μπορεί να δρά χωρίς εξωτερικούς και εσωτερικούς περιορισμούς με συνοπτικές διαδικασίες. ( Αυτό που λέμε σήμερα με ένα κλίκ.)

Επίσης επισημαίνουμε, διότι είχαμε αναφερθεί εκτενώς πριν από δεκαετίες στην ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ατόμου - πολίτη - σε πλειάδα τομείς , ( βέβαια οι μετέχοντες του συστήματος είχαν διαφορετικές βλέψεις ),  όπως είχαμε αναφερθεί και στους Ο.Τ.Α , διότι το ''Αυτονομώ'' χρειάζεται να περάσει στην δικαιοδοσία των Δήμων , όμως χωρίς το πελατειακό σύστημα.

Είναι τραγελαφικό να διοικούνται οι Δήμοι από τα αστικά κόμματα εξουσίας, και τέως ευρωβουλευτές , και να καταστρατηγούν τα θεσπισμένα στην Ευρωβουλή.

Την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ πρέπει να την παρέχουν οι Ο.Τ.Α , με οργανωμένες δομές παραγωγής και διάθεσης φτηνής και πράσινης - οικολογικής - ενέργειας , το οποίο είναι θεσπισμένο σε επίπεδο Ε.Ε και δεν ισχύει πουθενά στη χώρα μας.

Οι Ο.Τ.Α έχουν αυτονομηθεί , ( ? ) η παραμένουν κομματικά φέουδα ;

Αν έχετε δει οπουδήποτε στο Ν.Αττικής, Δήμο ο οποίος να έχει δημοτική επιχείρηση ενέργειας, πρέπει να μας υποδείξετε ποιός είναι. 

π.χ: Υφίσταται Δημοτικό Εργοστάσιο παραγωγής Ενέργειας από φυσικό αέριο , είτε από φωτοβολαταϊκά πάρκα - αιολικά πάρκα ( δημοτικά - ιδιωτικά ), την οποία αγοράζουν η παράγουν οι Ο.Τ.Α , την μετασχηματίζουν σε αναλώσιμη ενέργεια , τόσο για τις οικίες των δημοτών όσο και για τα οχήματα ; ) Η παραγωγή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ από τους Δήμους είναι θεσπισμένη σε επίπεδο Ε.Ε.

Αντιθέτως, έχετε δει δημοτική αστυνομία, δημοτικούς κινηματογράφους, δημοτικά θέατρα, δημοτικά αμαξοστάσια, δημοτική συγκοινωνία, δημοτική πυροπροστασία - πυρασφάλεια , δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δημοτικούς σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, δημοτικά ΚΑΠΗ, δημοτικές βιβλιοθήκες, δημοτικές παιδικές χαρές, κ.α., και εκατομμύρια ευρώ τα οποία πιστώνονται για λόγους ''ψυχαγωγίας''. Για την άμεση και πρώτη προτεραιότητα κάθε κοινωνίας, που είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, τι έχετε δεί ;

ΥΓ: Όλα τα προαναφερόμενα υπάρχουν και Ιδιωτικά η Δημόσια , άρα όταν ο κάθε Δήμος - Ο.Τ.Α επενδύει μόνο στα προαναφερόμενα παρακάμπτει το κυριότερο που είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ; 

- Αν είχαν κάνει το σημαντικό βήμα οι Ο.Τ.Α, το τριήμερο που έμειναν χωρίς ρεύμα οι δήμοι της Αττικής λόγω κακοκαιρίας θα είχαν ενέργεια. Η ενέργεια πρέπει να παρέχετε δια των υπόγειων αγωγών, όπως ανέφερα πριν από ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">