ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καθολικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας αναμένεται να εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι (video)

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί το ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ειδικά στην Αττική, με ισχυρό αποτύπωμα στα νοσοκομεία. Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αναμένεται να διατυπώσουν την εισήγηση τους προς την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου αγγίζει το 93%. Στις 11:00  έχει προγραμματιστεί η  έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ενώ εξετάζονται νέα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα. Οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να προτείνουν καθολικό απαγορευτικό στο σύνολο της χώρας, αντίστοιχο με εκείνο του περσινού Μαρτίου. Ανάμεσα στα άλλα ανησυχία έχει προκαλέσει και η αύξηση των ενδοοικογενειακών λοιμώξεων 

Η αναδιάταξη στα νοσοκομεία συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό το Σισμανόγλειο μετατρέπεται αποκλειστικά σε covid νοσοκομείo και προστίθεται στη δύναμη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων Παμμακάριστος, Ελπίς και Αγία Βαρβάρα που έχουν ριχθεί στη μάχη με τον ιό.

Παράλληλα, τo NΙΜΙΤΣ και το Ερρίκος Ντυνάν θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των περιστατικών, που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Για το 24ωρο που πέρασε, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα. 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τις όποιες αποφάσεις, αλλά και το σχέδιο για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, αναμένεται να παρουσιάσει το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να υπάρξουν:

Αυξημένοι έλεγχοι ή περιορισμοί στον κωδικό “4”, που ισχύει για την παροχή βοήθειας, καθώς γίνεται κατάχρηση.

Περιορισμός της χρήσης του κωδικού “6” που αφορά την άθληση, όπου επίσης έχει διαπιστωθεί κατάχρηση, ακόμα και μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ιδίως όποτε ο καιρός είναι καλός.

Ένα τρίτο μέτρο αφορά στην αύξηση των ελέγχων και των τεστ, στους βιομηχανικούς χώρους και στους χώρους εργασίας, όπου δεν μπορεί να ισχύσει σε μεγάλο βαθμό η τηλεργασία.

Επίσης, εξετάζεται η άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα που ισχύει τα Σαββατοκύριακα.. Να μεταφερθεί, δηλαδή, και αυτή στις 9 το βράδυ, όπως τις καθημερινές.

Παραμένει ο στόχος για σταδιακό άνοιγμα στις 16 Μαρτίου. Ωστόσο, τα πάντα μπορούν να αναπροσαρμοστούν, ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Κατερίνα Μπατζάκη

www.ertnews.gr

Το άρθρο Καθολικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας αναμένεται να εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/katholika-metra-periorismoy-tis-kinitikotitas-anamenetai-na-eisigithoyn-oi-loimoxiologoi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καθολικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας αναμένεται να εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">