ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο Τρίτο Πρόγραμμα | Σάββατο του Λαζάρου 24.04.2021

Με ειδικές εκπομπές, συναυλίες θρησκευτικής μουσικής  και εκπομπές λόγου, το Τρίτο Πρόγραμμα μεταφέρει στους ακροατές του την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αναλυτικά :

Ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, στη ροή του προγράμματος θα μεταδίδονται εγκώμια  και ύμνοι από τη Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Σάββατο του Λαζάρου 24-04-21, ώρα 07:00-08:00

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Τροπάριο της Κασσιανής: Η ιστορία της μετανιωμένης πόρνης που άλειψε κλαίγοντας τα πόδια του Ιησού με μύρο, ενέπνευσε την Κασσιανή, μία αινιγματική μελωδό, να γράψει τον 9ο αιώνα  ένα από τα γνωστότερα  βυζαντινά ποιήματα, το δοξαστικό «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις». Στην εκπομπή θα μεταδοθούν τέσσερις διαφορετικές μελοποιήσεις του τροπάριου: μία μεσαιωνική βυζαντινή, μία νεοβυζαντινή του 18ου αιώνα, μία στην αρχαία  σλαβονική εκκλησιαστική γλώσσα και μία πολυφωνική του 19ου αιώνα.

Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Ντόβολος
Επιστημονικός συνεργάτης: Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σάββατο του Λαζάρου  24-04-21 ώρα 14:30-16:00

ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

Θα παρουσιαστεί μια παραγωγή με τίτλο “Ο την φύσιν ωραΐσας του παντός” με έργα θρησκευτικής έμπνευσης και ύφους που οργάνωσε γύρω από την άρπα της η Λίλια Εσίποβα, μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, η οποία και έχει κάνει τις μεταγραφές όπου χρειαζόταν. Μαζί της, οι συνάδελφοι στην Ορχήστρα, Ιρίνα Σαλένκοβα, βιολί – Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο – Αγγελική Πουλημένου, κόρνο – Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα και Γιώργος Κρίμπερης, τρομπόνι. Έκτακτη συμμετοχή της σοπράνο Μαρίνας Ρετσκάλοβα.  Ακούγονται έργα  Bach,  Caccini,  Schubert,  Gounod, Saucier,  Fauré ,  Saint-Saëns ,  Donizzeti,  Britten  Dowland και  Piazzolla.

Επιμέλεια παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος

Σάββατο  του Λαζάρου 24-04-21  και Μ. Σάββατο 01-05-21, ώρα 21:00-23:00 

OPERA OMNIA 

Arrigo Boito: «Nerone» (α και β μέρος)

Το Σάββατο 24-04-21 καθώς και το Μεγάλο Σάββατο 01-05-21, ο Γιάννης Φίλιας θα παρουσιάσει το έργο του Arrigo Boito  «Νέρων», που μας μεταφέρει στη Ρώμη τον 1ο μ.Χ. αιώνα.  Θα απολαύσετε τις εξαιρετικές ερμηνείες της IlonaTokody, Klára Takács, János Β. Nagy, Lajos Miller και πολλών ακόμη, υπό τη διεύθυνση της αμερικανίδας μαέστρου Eve Queler.

‘Ερευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας

________________
Info

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma



Το άρθρο Η Μεγάλη Εβδομάδα στο Τρίτο Πρόγραμμα | Σάββατο του Λαζάρου 24.04.2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/i-megali-evdomada-sto-trito-programma-savvato-toy-lazaroy-24-04-2021/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Μεγάλη Εβδομάδα στο Τρίτο Πρόγραμμα | Σάββατο του Λαζάρου 24.04.2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">