ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται


Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στον Δήμο Γλυφάδας , τόσο για τους ζώντες , όσο και για τους θανόντες. Είναι σαφές ότι περισσότερα από 50 χρόνια τον Δήμο Γλυφάδας τον διοικούν ξενόφερτοι , κυρίως τα στελέχη των αστικών κομμάτων εξουσίας - και σύντομα θα υπάρχει και ρεκόρ Γκίνες χωρίς προηγούμενο σε καμία άλλη περιοχή - πόλη - της Ελλάδας. 

Με μια τέτοιας μορφής διαμόρφωση , σε επίπεδο δήμου , πρωτοφανής στα χρονικά όλων των χωρών - όχι μόνο της δικής μας χώρας - είναι ξεκάθαρο ότι τα περισσότερα απ' όσα τελούν σε ισχύ είναι απόρροια των ξενόφερτων νοοτροπιών. 

Πρόσφατα απεβίωσε η Λένα Μαυρακάκη και διαπιστώσαμε όσα επακολούθησαν του θανάτου της. 

Ειδικότερα διαβάσαμε: Ο Δήμος Γλυφάδας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την πρόωρη απώλεια μιας ξεχωριστής προσωπικότητας της πόλης μας: της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας Λένας Μαυρακάκη, Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών «Εμείς» και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου. 

Το μεγάλο «αντίο» στη Λένα Μαυρακάκη απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας με ανάρτησή του, στην οποία αναφέρει: «Επικοινωνήσαμε για τελευταία φορά προχθές. Μου μίλησες με δυσκολία, μου είπες ότι είσαι στο νοσοκομείο και παλεύεις. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σύντομα. 

Είναι απέραντη η θλίψη μου που δεν θα τηρήσουμε τη συμφωνία μας. Σήμερα η αγαπημένη μας Λένα Μαυρακάκη, τόσο ξαφνικά, έφυγε από κοντά μας. Ξέρετε, για όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης μας, μαζί με τις κοινές προσπάθειες και αγωνίες, μας ενώνει όσο περνάει ο καιρός και ένα ιδιαίτερο προσωπικό δέσιμο. 

Σήμερα πολλοί από εμάς στην Γλυφάδα αισθανόμαστε ότι χάσαμε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο. Μια φίλη και συνοδοιπόρο. Γνώρισα τη Λένα μας, ως την εξαίρετη και δραστήρια πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς” αλλά και ως έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη μας.

Γνώρισα καλά όλα αυτά τα χρόνια έναν άνθρωπο γλυκό και χαμογελαστό, έναν άνθρωπο με ξεχωριστές ευαισθησίες που στη ζωή της  έβαλε τη Γλυφάδα μας. 

Συχνά κουβεντιάζαμε για την πόλη μας, για τα όνειρά μας να την κάνουμε καλύτερη. 

Κάθε φορά που μιλούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, πάντα Λένα μου ήσουν γεμάτη ενέργεια, πάντα με συγκινούσε το ειλικρινές ενδιαφέρον σου για τις προσωπικές αγωνίες και δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας. Πάντα έτοιμη να προστρέξεις για βοήθεια με ανιδιοτέλεια και αγάπη.

Γιάννης Κουρδομένος - Η δική μου τοποθέτηση :Γνώρισα την Λένα Μαυρακάκη το 2010 παραμονές των δημοτικών εκλογών και ενώ είχε προηγηθεί η δική μου ψήφος εμπιστοσύνης ώστε ο Κώστας Κόκκορης να λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα του newsbeast.gr το 2010: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 40 δήμους της Αττικής.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2. ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
4. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
5. ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
6. ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Τονίζω ότι ο υποφαινόμενος ουδεμία πολιτική σχέση είχε η διατηρούσε με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ , όμως δεδομένων των δηλώσεων του προέδρου του εκείνης της περιόδου επιχείρησε να διασταυρώσει κατά πόσο οι δημόσιες εξαγγελίες είχαν κάποια βάση αλήθειας. ( Σε πρώτη προτεραιότητα ο πολίτης )

Τα δρώμενα Σημίτη - Λανδράκη - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Όπως γνωρίζεται επί διακυβέρνησης Σημίτη , και διοικήσεως του Δήμου Γλυφάδας από την ΝΔ , και ειδικότερα από τον Σ. Λανδράκη , οργανώθηκε η πρωτοφανής καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, το 1999 , και η συμμετοχή μου στις υποψηφιότητες του Δήμου Γλυφάδας έκρουε τον κώδωνα όσων όφειλαν να ακολουθήσουν οι πολιτισμένοι συμπολίτες μας ως διοικούσα αρχή και ενώ είχαν περάσει δέκα χρόνια ανάλγητων δημάρχων.

Η καθολική αγνωμοσύνη 

Όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να διαπιστώσω τα πεπραγμένα Κόκκορη , ο οποίος ασφαλώς είχε εξασφαλίσει το χρίσμα , ο εν λόγω ως  άλλος ένας ξενόφερτος που διοίκησε τον Δήμο την περίοδο 2010 - 2014 ,  ως ευχαριστώ της ψήφου εμπιστοσύνης ώστε να λάβει το χρίσμα , επέλεξε επί μια τετραετία να προβεί σε χιλιάδες εξυπηρετήσεις ημετέρων , κολλητών, συγγενών, κ.α. , ( ακόμα και αγνώστων ) , όμως ''ξέχασε'' παντελώς πως βρέθηκε δήμαρχος , και τέσσερα χρόνια διοικήσεως του δεν υπήρξε ούτε μια ενέργεια του η οποία να αφορά τον υποφαινόμενο και τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Αντιθέτως η θανούσα , όπως και πλειάδα έτερων, από το πουθενά βρέθηκαν τόσο αιρετοί , όσο και να καταλαμβάνουν σειρά θέσεων όπως πρόεδροι του δημοτικού Ωδείου , του Γκολφ , του ΚΑΠΠΑ , κ.α. 

Αναλογιστείτε ποια ήταν η σχέση τους με την ΜΟΥΣΙΚΗ σε αντιδιαστολή με τον υποφαινόμενο , ο οποίος πρώτον, λειτούργησε επί δεκαετίες το ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , και δεύτερον είναι μουσικός.

- Αυταπόδεικτα δεν υπήρξε τέσσερα χρόνια ούτε μια ενέργεια από τον Κόκκορη, ο οποίος ήταν ο πρώτος ωφελημένος , θα υπήρχε ενέργεια Μαυραγάνη ; Ευελπιστώ να παρακολουθήσουν την ανάρτηση Σπονδυλίδης , Μπαλασόπουλος , Φιλόπουλος, Κουτσούρη, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα. Αν είχα προτείνει Σπονδυλίδη τι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ του 2010 ; Θα παρείχε χρίσμα στον Κόκκορη ;

- Ασφαλώς δεν θα μπορούσα να προτείνω Σπονδυλίδη δεδομένων όσων είχαν προηγηθεί σε τοπικό επίπεδο, και ειδικότερα την πίστωση σεβαστού ποσού ώστε να αγοραστούν μηχανήματα - αναμεταδότες και κεραίες ώστε να αναμεταδίδονται από τις Μαρίνες της Γλυφάδας τα διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, και ενώ για τους δημότες της πόλης και τα τοπικά ραδιόφωνα δεν είχαν να επιδείξουν ίχνος ενέργειας. 

- Όπως αντιλαμβάνεστε τα διαπλεκόμενα εκείνης της περιόδου λειτουργούσαν παράνομα - χωρίς άδειες λειτουργίας - και όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κ.α. στην υπηρέτηση μιας χούφτας οικογενειών ενώ οι διώξεις - κατασχέσεις στα δικά μας τοπικά ήταν δεδομένες. 

- Ρωτήστε Γιάχο για περαιτέρω ενημέρωση, γιατί στο 100% οι περισσότεροι είστε  ανιστόρητοι και αμνήμονες για όσα έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο και δεν δικαιούστε να έχετε δημόσια άποψη ενώ υπολείπεστε όσων έχουν αποφασιστεί και έχουν εκτελεστεί σε επίπεδο δήμου από τους συνεταίρους συνδιαχειριστές και σία. Οι περισσότεροι/ες ψηφίζεται χωρίς να γνωρίζεται τι ισχύει με όσους παρείχατε την εντολή. 

- Και επί διοικήσεως Σφακιανάκη το ίδιο πλαίσιο ίσχυε τοπικά. Όλοι όσοι παρέλασαν από τον Δήμο Γλυφάδας ''δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα'' για τους δημότες και τον δήμο , όμως έκαναν πάρα πολλά για τους ολιγάρχες - τους κομματάρχες - και μερίδα ημετέρων τους. ( Στις καλένδες οι σύννομες ενέργειες - αιτήσεις - επιτροπές κατοίκων, ενώ στον αντίποδα γνωρίζοντες , κολλητοί, διαπλεκόμενοι, ημέτεροι , παρατρεχάμενοι, αυλοκόλακες, κ.α. σε προνομιακή θέση.)

Η αντιστοιχία 

Την αντιστοιχία την διαπιστώσατε και την βίωσα με τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ & συνεργαζόμενοι το 2014 , οι οποίοι/ες επέλεξαν να με ''ευχαριστήσουν'' για την προσφορά η οποία τους έγινε να αυξήσουν το έρεισμα τους σε τοπικό επίπεδο με ακροδεξιού - φασιστικού τύπου εξαιρέσεις της τελευταίας στιγμής, και ενώ παρουσία μαρτύρων είχαν συμφωνήσει τι θα ισχύσει. Στο πλήρωμα του χρόνου το 2019 βρέθηκαν εκτός δήμου , και αυτοί που αθέτησαν την συμφωνία ξανά με το 1/4 των ψήφων. Ασφαλώς πέντε χρόνια επέδειξαν ιδιαίτερη μέριμνα ώστε πέντε οικογένειες να λάβουν άδειες λειτουργίας !

Η ''καλύτερη'' Γλυφάδα

Είναι περισσότερα από έξι χρόνια κατά τα οποία διαπιστώσατε - γνωρίζεται - και ζούμε τα πεπραγμένα και του σημερινού * δημάρχου.

Δεν διαπίστωσα όσα αναφέρει ο σημερινός δήμαρχος Γλυφάδας , και τονίζω ότι προεκλογικά των δημοτικών εκλογών του 2010 είχα συνομιλήσει με την θανούσα άρα είναι σαφές ότι γνώριζε , όπως γνώριζα και εγώ όσα αφορούσαν εκείνη.

Η αλήθεια δεν έχει τίμημα

Σας εύχομαι ''καλό ταξίδι'' και ''διαρκή συγκίνηση'' στο θέατρο που παραλόγου το οποίο συντηρείτε αδιάλειπτα στο Δήμο Γλυφάδας, όμως η αλήθεια δεν έχει τίμημα και αποτελεί τιμή σε όποιον μπορεί να την παρέχει δημόσια. 

Οι ξενόφερτοι της καταλυμένης τοπικής δημοκρατίας

Άλλωστε σε πλήρη αντιδιαστολή με τους ξενόφερτους , των ξενόφερτων πρακτικών , οι οποίοι/ες σύντομα θα δεσπόζουν στο ρεκόρ Γκίνες , επέλεξα ο βίος μου να είναι διάφανος και δημόσια , χωρίς ίχνος αδιαφάνειας

Πρότυπο δεν γίνεσαι , γεννιέσαι 

- Έτεροι ζουν επί δεκαετίες με μυστικές συμφωνίες , μυστικές επισκέψεις πίσω από κλειστές πόρτες, μυστικές συμβάσεις , μυστικά κονδύλια , κ.α., ενώ για εμάς στην τριτοκοσμική Ελλάδα επεφύλασσαν σειρά απο διώξεις - κατασχέσεις , ύπουλες ενέργειες καθώς και αγνωμοσύνη , άρα φίμωση της ελευθεροτυπίας - κατάλυση της τοπικής δημοκρατίας και παύση του τοπικού πολιτισμού. 

- Θα βρεθεί έστω ένας από τους πλειάδα ξενόφερτους δημάρχους - αιρετούς , να δηλώσει στους συμπολίτες μας έστω και μια δική μου ενέργεια η οποία έγινε παρασκηνιακά - πίσω από την πλάτη των δημοτών ;

Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι έτυχε να απολαύσουν το δημοτικό χρήμα συνδέονται με ένα προσωπικό δέσιμο , το οποίο δεν ισχύει με όλους εμάς οι οποίοι ουδέποτε απολαύσαμε τα χρήματα του Δήμου. Αντιθέτως, δήμος - αιρετοί - και δημότες συνέβαλαν στην επανειλημμένα ληστεία σε βάρος μας. 

Τελικά η Γλυφάδα, όλα αυτά τα χρόνια που δεσπόζουν οι κομματικοί δήμαρχοι - αιρετοί στον Δήμο έγινε καλύτερη ; Σήμερα ζούμε στην καλύτερη Γλυφάδα ; Για εμάς δεν υπάρχει απόδειξη , διότι επί δεκαετίες των ξενόφερτων κομματικών δημάρχων και διοικήσεων , παρατάξεων , προέδρων , αντιπροέδρων, και συμβούλων, με το ιδιαίτερο προσωπικό δέσιμο, δεν υφίστανται όσα υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο.

ΥΓ: Δείτε αναλυτικά την διαμόρφωση των προαναφερόμενων:
1ον) Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ ''εξαϋλώθηκε'' 
2ον) Ο Κώστας Κόκκορης της αγνωμοσύνης δεν υπάρχει πλέον ως δήμαρχος - αιρετός 
3ον) Οι ''αριστεροί'' των εξαιρέσεων του 2014 επίσης ''εξαϋλώθηκαν'' από τον Δήμο Γλυφάδας στις δημοτικές εκλογές του 2019
4ον) Οι έτεροι του  ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τα 3/4 των ψήφων του 2014
5ον) Έπεται και συνέχεια γιατί όλα είναι αλληλένδετα , και στον  πραγματικό πολιτισμό και ανιδιοτέλεια δεν κλείνουν συμφωνίες αδιαφανώς πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε υπονομεύουν με ανήθικο τρόπο δημότες και δήμο , υφίσταται υγιής εκπροσώπηση. ( Τα στοιχεία είναι ακριβή και υποδηλώνουν στο 100% τι διαμορφώνει η νεοελληνική κοινωνία )

* Όποιος σε τοπικό επίπεδο αναφέρεται στην ανιδιοτέλεια και έχει απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των δημοτών ενώ έχει διαχειριστεί ανορθόδοξα δεκάδες εκ. ευρώ και δεν εκπροσωπεί ορθά το Δήμο γίνετε επιρρεπής σχολιασμού. ( Εννοώ το γεγονός ανακύκλωσης επί σειρά διοικήσεων δεκάδων εκ. ευρώ σε λίγους εμπλεκόμενους . Διαμορφώνει τους όρους της καλύτερης Γλυφάδας (;) και τελικά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι να αξιολογήσουν το καλύτερο (;) οι διαχειριστές (;) η μήπως όσοι αποκομίζουν τα οφέλη της διαχειρίσεώς τους ; Εσείς κρίνετε να κερδίζει το σύνολο του Δήμου ;

* Ο δήμος Γλυφάδας επί δεκαετίες των κομματικών διοικήσεων - δημάρχων και των αναρίθμητων υποστηρικτών τους με στενό δέσιμο βρέθηκε πίσω από χωριά λίγων εκατοντάδων κατοίκων στα οποία υφίστανται σειρά τοπικών ραδιοτηλεοράσεων ! 

* ΕΛΛΑΔΑ: Άλλοι πρωτοστάτησαν και έδωσαν το αγωνιστικό παρόν , άλλοι εδραίωσαν - εφάρμοσαν όσα οι έτεροι ακολουθούν ετεροχρονισμένα , ( έπειτα από δεκαετίες ! ), άλλοι δέχτηκαν σειρά διώξεων - κατασχέσεων , και έτεροι ''αναβιώνουν'' και βιώνουν όσα δεν πρότειναν και δεν έκαναν οι ίδιοι ! 

* Τελικά ρωτήθηκε η προϊσταμένη της εισ. εφετών κ. Αικ. Πιστόλη για την αποκατάσταση της Ιστορίας των ερτζιανών στη χώρα μας ? Πιστεύω ότι δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν οι δήθεν δημοσιογράφοι των συστημικών και κρατικών media διότι παραμένουν υπάλληλοι μιας χούφτας οικογενειών και ανιστόρητοι - αμνήμονες (''δημοσιοπλάνοι''). 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">