ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διπλωματικός μαραθώνιος εν όψει πενταμερούς και εξελίξεων σε Αν. Μεσόγειο

Διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας, εν όψει και της άτυπης πενταμερούς, αλλά και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον προσωρινό πρόεδρο του συμβουλίου της Λιβύης, ο οποίος ξαναβρέθηκε στη χώρα μας, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο, και τις επόμενες ημέρες, στη Σαουδική Αραβία.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Φρύσσα, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Δένδια με τον πρόεδρο του λιβυκού συμβουλίου. Ήταν μια συνάντηση συνέχεια της επιτυχημένης συνάντησης και των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Μένφι. Αύριο ο κ. Δενδιας θα βρεθεί στο Κάιρο όπου και θα έχει εφ’ όλης της ύλης συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ιδιαίτερα στη Λιβύη ενώ θα τον ενημερώσει και για την επίσκεψή του στην Τουρκία. Την ερχόμενη Τρίτη ο υπ. Εξωτερικών θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το στίγμα της Αθήνας είναι ότι επιθυμεί ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά κυρίως ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή με βασικό γνώμονα και παρονομαστή τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

www.ertnews.gr



Το άρθρο Διπλωματικός μαραθώνιος εν όψει πενταμερούς και εξελίξεων σε Αν. Μεσόγειο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/diplomatikos-marathonios-en-opsei-tis-pentameroys-kai-ton-exelixeon-se-an-mesogeio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διπλωματικός μαραθώνιος εν όψει πενταμερούς και εξελίξεων σε Αν. Μεσόγειο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">