ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δέντρα φυτεμένα στην άσφαλτο της Γλυφάδας !


Η πόλη της Γλυφάδας τα διαθέτει σχεδόν όλα (!) και σε μια τέτοια σύγχρονη πόλη υφίστανται ακόμα και δέντρα στην άσφαλτο !

Δεδομένων ατυχημάτων τα οποία προέκυψαν πρόσφατα λόγω της κακοκαιρίας , και ειδικότερα και στην πόλη της Γλυφάδας - από ρίψη δέντρου τραυματίστηκε συμπολίτισσά μας - βλέποντας το δημοσίευμα επικοινώνησαν με τον Γλυφάδα web από το εξωτερικό , και συγκεκριμένα μας πρότειναν χρηματικό ποσό ώστε να δημοσιοποιήσουν ανάλογα άρθρα. ( Ασφαλώς δεν είναι αυτό το δικό μας ζητούμενο και δεν δώσαμε συνέχεια . )

Το Επικίνδυνα δέντρα τα οποία δεσπόζουν φυτεμένα στην άσφαλτο στην οδό  Λυκούργου 22 στη Γλυφάδα καθώς και στην οδό Λαζαράκη απασχόλησαν τον κ. Γ. Θεοδωρόπουλο ο οποίος κινήθηκε σύμφωνα με τα θεσμοθετημένα για την αποφυγή ατυχημάτων , όμως όπως όλα δείχνουν έπειτα των ενεργειών του δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια απόφασης αποψίλωσης.

Μια δημοτική αρχή η οποία ασχολείται με εκατομμύρια ευρώ, και έχει δώσει έμφαση στο δέσιμό της με υποστηρικτές , παραταξιακούς , συμβούλους και ημετέρους , θα ασχοληθεί με κακοτεχνίες, δέντρα σε δρόμους, και τις λακκούβες ;

Ο δήμαρχος ο οποίος ασχολείται για το καλό της Γλυφάδας !

Έχει κλείσει ένας χρόνος από τον 04/ του 2020 που υπήρξαν οι ενέργειες του κ. Θεοδωρόπουλου σε τροχαία , συνήγορο του πολίτη, κ.α. , και έπειτα από ένα χρόνο τον 04 του 2021 δεν έχει προκύψει ίχνος ενέργειας του δημάρχου.



Η ευθύνη και εποπτεία εφαρμογής του προγράμματος βαρύνει τον οικείο Δήμαρχο. 


Ιδιαίτερα τονίζεται η κρισιμότητα του ρόλου των Δημάρχων στην εποπτεία και στον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προσβασιμότητας τους οποίους και καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνους.

 

Γιατί :


α) σαν χρήστης οδηγός των οδών και των κοινόχρηστων χώρων έχω έννομο συμφέρον και,

 

β) εξαιτίας τέτοιας παγίδας θανάτου τίθεται σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα και ψυχική υγεία, δύναται να επακολουθήσουν και άλλοι θάνατοι συμπολιτών μου από την ίδια αιτία, δηλαδή λόγω των αμέτρητων παράνομων ως άνω παγίδων θανάτου, που δια της βίας, όσων, γνωστών στον Εισαγγελέα, τις εκμεταλλεύονται, καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής.

 

Άρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:


Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς αυτές.


Σε περίπτωση δε ζημίας που επήλθε συνεπεία παραλείψεως των αρμοδίων οργάνων του Δήμου να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, ο Δήμος ευθύνεται σε αποζημίωση του ζημιωθέντος.


Υπαίτιος του ατυχήματος είναι ο εναγόμενος Δήμος, ο οποίος δεν φρόντισε να αποκαταστήσει δια των οργάνων του τη λακκούβα στο οδόστρωμα δημοτικής οδού, για τη συντήρηση της οποίας είναι αρμόδιος, ούτε τοποθέτησε πριν από αυτήν τις κατάλληλες πινακίδες, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την ύπαρξη αυτής.


Αν η ζημιά που πάθατε οφείλεται σε κακοτεχνία δημόσιου έργου που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, ευθύνεται παράλληλα με το Δημόσιο και ο ίδιος ο εργολάβος ή η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, οι ιδιώτες εργολάβοι ασφαλίζουν τα έργα τους για αστική ευθύνη, έτσι θα αποζημιωθείτε σχετικά εύκολα και σύντομα για την ζημιά που πάθατε, καθώς οι περιπτώσεις αυτές εκδικάζονται στα κανονικά πολιτικά δικαστήρια.

Η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να απαιτήσετε αποζημίωση είναι η εξής:


Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.


1.   Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί. Αν μπορέσετε, τραβήξτε μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται η αιτία του ατυχήματος: η τρύπα δηλαδή στον δρόμο, τη μεγάλη λακκούβα ή τα έργα για τα οποία δεν προειδοποιούν πινακίδες σήμανσης. 


2.   Καλό θα είναι επίσης να φωτογραφίσετε μια σημερινή εφημερίδα για παν ενδεχόμενο απόδειξης της ζημίας καθώς η τροχαία δεν πρόκειται να βγάλει φωτογραφίες.


3. Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή)


4. Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να αποστείλει την φροντίδα ατυχήματος για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας και να βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ανάλογα με την κάλυψη που έχετε κι αν έχετε πληρώσει ασφάλιστρα και για δικαστική-νομική κάλυψη, ενδέχεται η εταιρία σας να δεχθεί να αναλάβει τη δικαστική διαδικασία και την υποστήριξή σας.


5. Αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί. Εάν απαιτείται πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.


6.   Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ωρών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.


7.   Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.


8. Εάν είναι δυνατόν φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος῾῾.



Αντίστοιχη περίπτωση δέντρου στο οδόστρωμα δεσπόζει και στην οδό Λαζαράκη στην Γλυφάδα , και ασφαλώς δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δέντρα φυτεμένα στην άσφαλτο της Γλυφάδας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">