ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Πάσχα “στο χωριό”

Μπορεί να έχει αρχίσει να σταθεροποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας το επιδημιολογικό φορτίο, ο υψηλός αριθμός όμως των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων και η πίεση στο ΕΣΥσυνυπολογίζονται πριν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως για Πάσχα στο χωριό. Βαριά η σκιά των κορονοπάρτι που στήνονται σε πλατείες και πεζόδρομους, για τις επιπτώσεις που θα έχουν επιδημιολογικά τις επόμενες εβδομάδες.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπου Γώγου: “Με τα δεδομένα που έχουμε δεν μπορούμε να μιλάμε για εξόδους τέτοιου τύπου. θα πρέπει να δούμε καλύτερες παραμέτρους”.

Να μην υπάρξουν μετακινήσεις το Πάσχα, συνέστησε ο καθηγητής αιματολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τονίζοντας τον κίνδυνο να αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα νοσοκομεία να γίνουν αποκλειστικά για νοσηλεία κορονοϊού.

Μία ακόμα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε στο Μαξίμου στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο επίκεντρο τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη με το βλέμμα στο συγχρωτισμό που παρατηρείται σε πλατείες η μαζική αστυνόμευση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε διασπορά του ιού. Παράλληλα υπενθύμιζαν ότι έγινε αποκλεισμοί σε πλατείες όπως για παράδειγμα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Καταγγελίες πολιτών: 2- 3 χιλιάδες άτομα συνωστίζονται κάθε βράδυ

Τα κορονοπάρτι μεταφέρονται από τη μια γειτονιά της Αθήνας στην άλλη. Ανάλογες εικόνες υπαίθριου πάρτυ φτάνουν και από το Περιστέρι, όπου πλήθος κόσμου διασκέδαζε στα πεζοδρόμια, αλλά και στους δρόμους, με ένα ποτό στο χέρι, ο ένας πάνω στον άλλον.

“Υπάρχει κόπωση, οι νέοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι. Οι νέοι θέλουν να μπουν σε περιπέτειες. Τώρα που είναι καλύτερα τα στοιχεία είναι κρίμα να γίνει αυτό”, τόνισε ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

“Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να διοχετευθούν σε κέντρα διασκέδασης, αυτό είναι ασφαλέστερο”, επισημαίνειο καθηγητής πενυμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κυψέλης με την εικόνα που παρουσιάζει κάθε πρωί η πλατεία με σπασμένα μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και πλαστικά ποτήρια.

“Υπάρχουν πολλές πλατείες για να γίνει κορονοπάρτι και να μετατραπούν σε κλαμπ μέσα σε λίγες ώρες. Δεν γίνεται η αστυνομία να επιτηρεί όλες τις πλατείες της χώρας, διότι δεν μιλάμε μόνο για την Αττική, μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα κι άλλες περιοχές”, ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Εμβολιασμοί: Η σκυτάλη στους εκπαιδευτικούς

«Σκυτάλη» στη σειρά των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού λαμβάνουν από την προσεχή Τετάρτη 21 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59, ενώ ακολουθεί το Σάββατο 24 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50-54. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα του εμβολιασμού έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας από 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, η ειδική πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 16 Απριλίου με την διαδικασία να προχωρά σταδιακά.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται ότι περιλαμβάνει 800.000 άτομα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Δήμητρα Σέκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Πάσχα “στο χωριό” εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/apomakrynetai-to-endechomeno-gia-pascha-quot-sto-chorio-quot/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Πάσχα “στο χωριό” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">