ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Εκβιάστηκα» λέει ο Μιωνή — «Ξεπλένουν μίζες & σκάνδαλα» λέει ο Παπαγγελόπουλος

Στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου καταθέτει από νωρίς το πρωί ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, γα τις καταγγελίες που έχει κάνει ότι εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του, ο Σ. Μιωνή στην κατάθεσή του υποστήριξε τη μήνυσή του, ότι δηλαδή «εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος».

Ο μηνυτής υποστήριξε ότι «η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, ο Μιωνή φέρεται να εισέφερε δύο νέα σημαντικά στοιχεία στην ανάκριση: ότι υπήρξε συνάντηση με συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει, ότι δηλαδή «”Γαμ…σαν” τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη» και ότι «”Γαμ….με” τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους», ενώ θεωρούν ότι «Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια».

Η πλευρά Μιωνή υποστηρίζει ότι στην κατάθεσή του «ο Σ. Μιωνή έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς» και ότι τα  «ατοπήματα» αυτά «οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας» και ότι «εάν το έγγραφο δεν είχε “θαφτεί”, τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016».

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr



Το άρθρο «Εκβιάστηκα» λέει ο Μιωνή — «Ξεπλένουν μίζες & σκάνδαλα» λέει ο Παπαγγελόπουλος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/ekviastika-leei-o-mioni-xeplenoyn-mizes-amp-skandala-leei-o-papaggelopoylos/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Εκβιάστηκα» λέει ο Μιωνή — «Ξεπλένουν μίζες & σκάνδαλα» λέει ο Παπαγγελόπουλος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">