ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο Μαξίμου ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίν Αρμπέρ

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Ναντίν Ερμπέρ (Nadir Arber), καθώς ξεκινά η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού.

Στη συνάντηση συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει αναλάβει την επιστημονική επίβλεψη των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν σε δύο δημόσια νοσοκομεία, στο «Αττικό» και στο «Σωτηρία».

Προ εβδομάδων, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

Ο Πρωθυπουργός, άμεσα είχε δηλώσει την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες, ενώ είχε υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον Ισραηλινό καθηγητή Nadir Erber για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές τελεσφόρησαν και έτσι στην Ελλάδα θα διεξαχθούν κλινικές μελέτες του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στο Μαξίμου ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίν Αρμπέρ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/sto-maximoy-o-israilinos-kathigitis-nantin-armper/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο Μαξίμου ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίν Αρμπέρ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">