ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από το υποβρύχιο που αγνοείται στην Ινδονησία

Εντοπίστηκαν συντρίμμια και αντικείμενα του υποβρυχίου που αγνοείται στην Ινδονησία και σταδιακά εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από πλήρωμα των 53 ναυτών του. Oι έρευνες έχουν ενταθεί αλλά παραμένουν δυστυχώς άκαρπες.

Κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο πλέον, καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδονησίας, έχουν απομείνει τα αποθέματα οξυγόνου για τους 53 ναύτες μέσα στο υποβρύχιο έφταναν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της Ινδονησίας, έχει εντοπιστεί σημείο με έντονο μαγνητικό πεδίο. Στο σημείο έχουν μεταφερθεί έξι τόνοι εξοπλισμού που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την ανύψωση του υποβρυχίου.

Μετά από αίτημα της Ινδονησίας, Αυστραλία, Ινδία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Γερμανία συνδράμουν στις έρευνες με πολεμικά πλοία ελικόπτερα.

Το 44 ετών υποβρύχιο KRI Nanggala-402 έχασε την επαφή λίγο μετά το αίτημα του για άδεια κατάδυσης στη διάρκεια ασκήσεων ανοιχτά του Μπαλί την Τετάρτη το πρωί.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας επισημαίνει ότι “Είναι πιθανό στη διάρκεια της κατάδυσης να σημειώθηκε μπλακ άουτ με συνέπεια να χαθεί ο έλεγχος και να μην μπορούν να γίνουν διαδικασίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και το υποβρύχιο να πέσει σε βάθος 600-700 μέτρων”.

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από το υποβρύχιο που αγνοείται στην Ινδονησία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/exanemizontai-oi-elpides-gia-epizontes-apo-to-ypovrychio-poy-agnoeitai-stin-indonisia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από το υποβρύχιο που αγνοείται στην Ινδονησία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">