ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία (video)

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο και το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις. «Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα, είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις.

Υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και από το Σαββ. 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε.

Σε σχέση με το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα είπε πως η Επιτροπή των Ειδικών θα εισηγηθεί και θα κριθεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο το συγκεκριμένο διάστημα.

Επίσης είπε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα self test και πώς θα επεκταθεί το μέτρο.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μ. Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/m-themistokleoys-gia-emvolio-johnson-amp-johnson-prosarmozomaste-se-kathe-dyskolia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">