ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

“Μικρές Δεξαμενές Μελάνης” – Marguerite Yourcenar “Ένα ωραίο πρωινό” στο Τρίτο Πρόγραμμα

Τρίτη 6 Απριλίου 2021, 20:10- 21:05
Στο Ένα ωραίο πρωινό, ήρωας είναι το παιδί Λάζαρος που μένει και δουλεύει στο πανδοχείο της Μεβρόου Λούμπα, κάπου στα σοκάκια του Άμστερνταμ. Η μοίρα του το περιπλέκει με έναν περιοδεύοντα θίασο σαιξπηρικών ηθοποιών. Μέσα από τα σκισμένα φυλλάδια του γέρου Λονδρέζου ηθοποιού Χέρμπερτ Μόρτιμερ, ο μικρός Λάζαρος ζει προκαταβολικά όλες τις ζωές που υπάρχουν  στο  ελισαβετιανό θέατρο: θα παίξει τον ρόλο του κοριτσιού και του αγοριού, θα ζήσει τον άντρα τον νέο αλλά και τον γέροντα, διαδοχικά θα περάσει από το δολοφονημένο παιδί στο δολοφονημένο κτήνος, είναι ο βασιλιάς αλλά και ο ζητιάνος, ο μαυροφορεμένος πρίγκιπας και ο παρδαλοντυμένος παλιάτσος του πρίγκιπα.
Ο θίασος πρέπει να αναπληρώσει αμέσως μια jeune premiere, που, όμως, ήταν πάντα ένας έφηβος ή ένα μεταμφιεσμένο παιδί.
Μια βροχερή αυγή το σκάει με τους άλλους ηθοποιούς μεταμφιεσμένους με τα θεατρικά κουρέλια τους. Η άμαξα τούς πηγαίνει να παίξουν στους κήπους του κυρίου ντε Μπρεντερότ για να συνεχίσουν την περιοδεία στη Δανία, στη Νορβηγία, στην Αγγλία.
Ακούμε:
* Shinya Fukumori Trio
* Gianluigi Trovesi + Gianni Coscia
* Kappeler / Zumthοr
Wolfgang Amadeus Mozart από τον Keith Jarrett με την Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης
Επιμέλεια, αφήγηση: Αφροδίτη Κοσμά
Ηχητική επεξεργασία: Νίκος Σαβοργινάκης
 
*Το σήμα της εκπομπής είναι μουσική του Μάριου Στρόφαλη 
* Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Γιώργος Αφεντάκης


Το άρθρο “Μικρές Δεξαμενές Μελάνης” – Marguerite Yourcenar “Ένα ωραίο πρωινό” στο Τρίτο Πρόγραμμα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/quot-mikres-dexamenes-melanis-quot-marguerite-yourcenar-quot-ena-oraio-proino-quot-sto-trito-programma/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: “Μικρές Δεξαμενές Μελάνης” – Marguerite Yourcenar “Ένα ωραίο πρωινό” στο Τρίτο Πρόγραμμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">