ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα δημοτικών – γυμνασίων -Τι λένε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (video)

Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και με τα καλύτερα δυνατά σενάρια ανοίγουν από τις 10 Μαΐου τα δημοτικά και τα γυμνάσια όπως τόνισε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. Διευκρίνισε ότι το Υπουργείο έχει σταχυολογήσει όλα τα δεδομένα και έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια. Ο κ. Κόπτσης απέφυγε να απαντήσει αν θα ακυρωθούν και φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας.

Αναφορικά με τα self tests είπε ότι αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τη θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας, και πρόσθεσε ότι μόνο το 0,1% της μαθητικής κοινότητας βρέθηκε θετικό και το 0,7% των τμημάτων βρίσκεται σε αναστολή για προληπτικούς λόγους.

Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θόδωρος Τσούχλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής υποστήριξαν ότι θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε έγκαιρο προγραμματισμό των επόμενων βημάτων του ώστε να μην χαθούν άλλες σχολικές χρονιές, ενώ σημείωσαν ότι θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για επιπλέον σχολικές υποδομές.

Ειδικότερα ο κ. Τσούχλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη διαδικασία των self tests, και το κατά πόσο δηλώνονται στην πλατφόρμα. Παράλληλα ζήτησε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, δήμων και περιφερειακών γιατρών μόλις γίνεται γνωστό κάποιο κρούσμα σε σχολική μονάδα. Ανέφερε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί και ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει τείχος ανοσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Από την άλλη, ο κ. Κικινής υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης ώστε να μην έχουμε από τον Σεπτέμβριο και πάλι “λειτουργία των σχολείων με το μοντέλο ακορντεόν, η ύλη να προσαρμοστεί και να υπάρχει εκλογίκευση του προσδοκώμενου της ύλης, για να μην μιλάμε για μια χαμένη γενιά”.

Σημειώνεται ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 13:00, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για τη μετατροπή σχολικών μονάδων σε Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα δημοτικών – γυμνασίων -Τι λένε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/anakoinoseis-tis-n-kerameos-gia-to-anoigma-dimotikon-gymnasion-ti-lene-doe-kai-olme-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα δημοτικών – γυμνασίων -Τι λένε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">