ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Βενετία, Αλβανία, Τουρκία

Η Τζοάνα Λάμλεϊ ξεκινά την επική της περιπέτεια στη Βενετία – το ευρωπαϊκό τέρμα του Δρόμου του Μεταξιού.
Στη Βενετία, η Τζοάνα θα ανακαλύψει πώς ο Δρόμος του Μεταξιού βοήθησε τους εμπόρους της Βενετίας αλλά και την ίδια την πόλη-κρατος να γίνουν πλούσιοι και ισχυροί.
Θα παρακολουθήσει από πρώτο χέρι τα μεταξωτά λάφυρα του Μάρκο Πόλο και θα δει πώς αυτό το σημαντικότατο εμπόρευμα, το μετάξι, εξασφάλισε τη φήμη της Βενετίας ως κέντρο πολυτέλειας και ευδιάκριτου πλούτου. Το ταξίδι της, στη συνέχεια, θα τη μεταφέρει στην Αλβανία, όπου βρίσκεται η Εγνατία οδός, η οποία συνέδεε τα αντίθετα άκρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας – Ρώμη και Βυζάντιο.
Στη συνέχεια, η Τζοάνα θα ταξιδέψει στην Τουρκία, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, μια κεντρική πόλη του Δρόμου του Μεταξιού στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας, και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην Καππαδοκία, όπου οι εκπληκτικοί βράχοι δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που έγινε καταφύγιο τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για τις παλαιοχριστιανικές κοινότητες που υπήρξαν εδώ.
Στη συνέχεια, η Τζοάνα θα πάρει το νυχτερινό τρένο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά της Τουρκίας, στα δροσερά, καταπράσινα υψίπεδα κοντά στα σύνορα της Γεωργίας, για να δει πώς συνεχίζεται ο παραδοσιακός τρόπος ζωής.

Ντοκιμαντέρ, τεσσάρων επεισοδίων, παραγωγής BBC 2018.

Σε αυτήν την μίνι ταξιδιωτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων ακολουθούμε την γνωστή ηθοποιό Τζοάνα Λάμλεϊ, στο πιο δύσκολο ταξίδι της: Μια συναρπαστική Οδύσσεια από τη Βενετία μέχρι τα σύνορα της Κίνας, κατά μήκος του αρχαίου εμπορικού Δρόμου του Μεταξιού.
Αυτό το επικίνδυνο δίκτυο μονοπατιών, ο περίφημος Δρόμος του Μεταξιού διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο, φέρνοντας μετάξι, μπαχαρικά, τέχνη και πολλά άλλα από την Ανατολή στην Δύση!

Διαθέσιμο έως και 11/05/2021Το άρθρο Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Βενετία, Αλβανία, Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/xena-docs/ston-dromo-toy-metaxioy-me-tin-tzoana-lamlei-venetia-alvania-toyrkia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Βενετία, Αλβανία, Τουρκία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb