ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eurovision 2021: Επέστρεψαν οι Måneskin στην Ιταλία, επόμενο βήμα το τεστ ναρκωτικών – Δεν θα ασκήσει έφεση η Γαλλία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Από κλίμα γιορτής σε ανεξήγητη διεθνή διαμάχη. Έτσι ζει η Ιταλία τον σάλο που έχει προκληθεί για την φερόμενη χρήση ναρκωτικών κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της Eurovision από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Måneskin. 

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ΕΒU έσπευσε να δηλώσει πως εξακολουθεί να εξετάζει προσεκτικά όλα τα βίντεο και πως θα ενημερώσει σχετικά με το θέμα. 

Ο τραγουδιστής του γκρουπ, όπως είναι γνωστό, κατηγορήθηκε για χρήση ουσιών κατά την διάρκεια του τελευταίου live στην τηλεόραση και ο υπαινιγμός που έγινε εναντίον του κατέληξε αμέσως στα πιο σχολιασμένα θέματα και hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Το συγκρότημα αρνήθηκε αμέσως τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ισχυριζόμενοι εξαρχής πως ο κιθαρίστας είχε σπάσει ένα ποτήρι – κάτι που έγινε κατόπιν ερώτησης Σουηδού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο τέλος του διαγωνισμού το βράδυ του Σαββάτου. Πράγματι, οι απορίες στο βίντεο βασίζονται στο ότι ο τραγουδιστής έσκυψε στο τραπεζάκι αλλά ήταν σε σχετικά μακρινή απόσταση από αυτό και με τα χέρια σηκωμένα, αν και πίσω από το δοχείο με τα ποτά – ιδού και η απορία των τηλεθεατών.

Η EBU προσθέτει πως ο τραγουδιστής Damiano θα κάνει εθελοντικό τεστ για την χρήση ουσιών όταν επιστρέψει στο σπίτι. Το συγκρότημα επέστρεψε το πρωί στη Ρώμη, οπότε το τεστ μάλλον θα πραγματοποιηθεί σήμερα κιόλας, ώστε να αποκλειστεί η χρήση ναρκωτικών. 

Όπως αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα Open, ήταν το ίδιο το συγκρότημα που ζήτησε να τεθούν αμέσως σε σχετικές εξετάσεις για να εξαλείψουν οποιαδήποτε απορία, τεστ που όμως η EBU δεν μπόρεσε να οργανώσει αμέσως επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως “το συγκρότημα, η διοίκησή τους και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο πράσινο δωμάτιο και εξήγησε ότι ένα ποτήρι είχε σπάσει στο τραπέζι τους και καθαρίστηκε από τον τραγουδιστή” και πως “το σπασμένο ποτήρι βρέθηκε ύστερα από επιτόπιο έλεγχο.”

H RAI δηλώνει έκπληκτη από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από τους Maneskin και στην οποία δίνει «πλήρη υποστήριξη», δηλώνοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τη «μεγάλη, ξεκάθαρη νίκη» του συγκροτήματος της Ρώμης. 

Τέλος, πριν από λίγο η εφημερίδα Le Parisien μετέφερε πως η Delphine Ernotte, επικεφαλής της France Televisions και της γαλλικής αποστολής της Eurovision, αποφάσισε ότι “δεν προτίθεται να υποβάλει καταγγελία” όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο Damiano. Η απόφαση αυτή πάρθηκε αφού “το αποτέλεσμα υπέρ της Ιταλίας είναι πολύ σαφές. Και χωρίς έφεση από τη Γαλλία, η κατάταξη μπορεί να παραμείνει αμετάβλητη σε κάθε περίπτωση.”

www.ertnews.gr



Το άρθρο Eurovision 2021: Επέστρεψαν οι Måneskin στην Ιταλία, επόμενο βήμα το τεστ ναρκωτικών – Δεν θα ασκήσει έφεση η Γαλλία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/eurovision-2021-epestrepsan-oi-maneskin-stin-italia-epomeno-vima-to-test-narkotikon-den-tha-askisei-efesi-i-gallia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eurovision 2021: Επέστρεψαν οι Måneskin στην Ιταλία, επόμενο βήμα το τεστ ναρκωτικών – Δεν θα ασκήσει έφεση η Γαλλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">