ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπουρλά: Σε θερμοκρασίες κανονικού καταψύκτη θα αποθηκεύεται το νέο εμβόλιο της Pfizer

Σε κανονικό καταψύκτη θα μπορεί να διατηρείται η νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στο axios.com ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρλά, το εμβόλιο ενδέχεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι και θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το υπάρχον, το οποίο φυλάσσεται στου -70 βαθμούς Κελσίου. Το νέο εμβόλιο θα μπορεί να αποθηκευτεί για σχεδόν 6 μήνες σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσει και ένας «κλασικός καταψύκτης».

Μιλώντας πρόσφατα στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι στόχος της Pfizer για φέτος είναι να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και τα 4 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022, δηλαδή σχεδόν τις μισές από τις απαραίτητες δόσεις εμβολίων που επαρκούν για τον εμβολιασμό του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού ετησίως. Υπολογίζεται ότι το σύνολο είναι 10 δισεκατομμύρια δόσεις.

Ακόμη και αν αρθούν οι πατέντες, το πρόβλημα είναι στην επάρκεια υλικών για την παραγωγή εμβολίων. «Με την απελευθέρωση της πατέντας- που δεν το πιστεύω ότι θα συμβεί- μία φαρμακοβιομηχανία θα χρειαστεί 2 με 3 χρόνια για να στήσει από το μηδέν υποδομή για την παραγωγή εμβολίων», τόνισε.

Για το νέο φάρμακο (χάπι) κατά του covid-19 που μελετά η Pfizer, o κ. Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Ωστόσο τόνισε ότι «η επιστήμη είναι σαν τον έρωτα: μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση και τη μεγαλύτερη αποτυχία», οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι το τέλος των κλινικών ερευνών, ωστόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν όλες τις μέχρι στιγμής γνωστές μεταλλάξεις, εξήγησε ο επικεφαλής της Pfizer, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα είναι ότι το εμβόλιο παρέχει κάλυψη για τουλάχιστον 6 μήνες. «Πιστεύω ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση -του υπάρχοντος εμβολίου- στους 9-12 μήνες, αλλά και ότι κατά πάσα περίπτωση μετά την τρίτη δόση θα πάμε σε ετήσιους εμβολιασμούς».

«Ο μόνος λόγος που έχουμε αυτή τη στιγμή εμβόλια, είναι επειδή έχουμε μία εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Το μάθημα που πήραμε από αυτή τη πανδημία είναι ότι όσο δυνατή και χρήσιμη είναι η επιστήμη, άλλο τόσο απαραίτητος είναι ένας δυνατός και χρήσιμος ιδιωτικός τομέας».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μπουρλά: Σε θερμοκρασίες κανονικού καταψύκτη θα αποθηκεύεται το νέο εμβόλιο της Pfizer εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/mpoyrla-se-thermokrasies-kanonikoy-katapsykti-tha-apothikeyetai-to-neo-emvolio-tis-pfizer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπουρλά: Σε θερμοκρασίες κανονικού καταψύκτη θα αποθηκεύεται το νέο εμβόλιο της Pfizer Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">