ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Προς παγκόσμιο αποκλεισμό η χώρα (video)

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 σε νοσοκομείο της δυτικής Ινδίας ξέσπασε πυρκαγιά, που γρήγορα, επεκτάθηκε και στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, η Ινδία κατέγραφε ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ: τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις τετρακόσιες χιλιάδες- περισσότεροι από 3,5 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Για σκηνές Αποκάλυψης κάνει λόγο η δρ. Φαράχ Χουσαΐν  καθώς όπως λέει «το πρόβλημα με αυτόν τον ιό είναι πως αυτό το δεύτερο κύμα είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, εξαιρετικά επιθετικό και πλήττει τους νέους με ένα σημαντικά διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι αναμέναμε».

Θλίψη αλλά και οργή για τον χειρισμό της κρίσης υπάρχει από τους συγγενείς των θυμάτων με μία εξ αυτών την Σιμράν Καούρ, κόρη θανόντα να δηλώνει «τόσοι πολλοί άνθρωποι που μας εξαπάτησαν με το οξυγόνο. Και ο πατέρας μου δεν είχε εγκαίρως οξυγόνο. Τα πάντα καθυστέρησαν, τα πάντα…».

Εν μέσω της ανησυχίας για την ινδική μετάλλαξη, η Αυστραλία  απαγορεύει τις αφίξεις από την Ινδία και επιβάλει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης ακόμα και σε Αυστραλούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δέχονται μη Αμερικανούς πολίτες που έρχονται από την Ινδία.

«Θα υπάρξουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί (από την Ινδία) αρχής γενομένης από την Τρίτη, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, των ειδικών για την COVID-19 και τους συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας», τονίζει η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Η πίεση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική, τεράστιες οι ελλείψεις σε οξυγόνο. Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Προς παγκόσμιο αποκλεισμό η χώρα (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/rekor-kroysmaton-stin-india-pros-pagkosmio-apokleismo-i-chora/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Προς παγκόσμιο αποκλεισμό η χώρα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">