ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εργασιακό: Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Ούτε λεωφορεία από 13:00 ως 17:00

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και εργασιακό νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από τη Βουλή και το απόγευμα από τις 17:00.

Ανάλογες κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη σε 60 πόλεις της χώρας.

Κανονικά διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις ενώ μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε όσους “κατέβηκαν” το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν.

Η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΓΣΕΕ,  στηρίζει και το συλλαλητήριο στις 18:00 στο Σύνταγμα, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Παράνομη η απεργία έως τις 10:00 για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε ΜΜΜ

Με το σκεπτικό της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη μέχρι τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εξαίρεση από την  απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Είχε προηγηθεί, ωστόσο, η υποβολή κατεπείγουσας αγωγής κατά της ΑΔΕΔΥ για την αυριανή απεργία από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ,  από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ  σε στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.
  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, καθώς το Συνδικάτο Εργαζόμενων θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας που κήρυξε το ΕΚΘ. Οι λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

‘Εως τις 24:00 απεργούν οι λιμενεργάτες

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει για σήμερα τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η απεργία σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, θα ξεκινήσει από τις 00.01 έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

 

 

 

Τετράωρη παντραπεζική πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 14.00 έως τις 18.00 .

24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί πραγματοποιεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Χαρά Γιαννοπούλου, Βάσω Τζανακάκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εργασιακό: Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Ούτε λεωφορεία από 13:00 ως 17:00 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ergasiako-apergia-se-exelixi-oi-kinitopoiiseis-oyte-leoforeia-apo-13-00-os-17-00/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εργασιακό: Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Ούτε λεωφορεία από 13:00 ως 17:00 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">