ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου: “Η φωτιά μας ανησύχησε. Έφτασε 200 μ. από τα σπίτια” (video)

Αίσιο τέλος είχε η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες, Κυριακή 27 Ιουνίου, με την φωτιά στην περιοχή Κωστός στην Πάρο, η οποία μετά την μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρος και γης τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος: «Η φωτιά έχει σβήσει. Πραγματικά μας ανησύχησε. Ήταν μια φωτιά που ξεκίνησε από μια μικρή εστία που επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Πρώτη φορά το πυροσβεστικό της Πάρου ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά η φωτιά είχε μια τέτοια εξέλιξη καθώς πέρασε δρόμους 4 -5 μέτρων. Το σημείο όπου εξελίχθηκε η φωτιά έχει σχινάρια που είναι εύφλεκτα και ίσως την φωτιά ευνοούσε η θερμοκρασία και όχι ο άνεμος».

Συνολικά στην Πάρο επιχείρησαν 5 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και άνδρες της πυροσβεστικής από τα γύρω νησιά.Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Κώβαιος, « η φωτιά ξεκίνησε 500 μ. ανατολικά του οικισμού Κώστος. Οι πιθανότητες για την φωτιά είναι πολλές, αλλά η πυροσβεστική θα διερευνήσει το θέμα. Η φωτιά έφτασε σε απόσταση μέχρι 200 μ. από τα σπίτια», ενώ όπως τόνισε είναι σημαντικό ότι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής έμεινε άθικτο από τις φλόγες και την κάπνα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μ. Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου: “Η φωτιά μας ανησύχησε. Έφτασε 200 μ. από τα σπίτια” (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/m-kovaios-dimarchos-paroy-quot-i-fotia-mas-anisychise-eftase-200-m-apo-ta-spitia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου: “Η φωτιά μας ανησύχησε. Έφτασε 200 μ. από τα σπίτια” (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">