ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Γιατρομανωλάκης: «Το Freedom Pass ξαναδίνει τη δυνατότητα επιστροφής σε αγαπημένες συνήθειες» (video)

«Το Freedom Pass είναι μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους, 18 – 25, μία ηλικιακή ομάδα η οποία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Πάρα πολλοί βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας, πάρα πολλοί σπουδάζουν. Είναι μια ομάδα που είδε τη ζωή της να αλλάζει άμεσα με την πανδημία και εξαιτίας αυτών των συνθηκών πέρασε μια δύσκολη περίοδο», τόνισε στην ΕΡΤ ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού αναφέρθηκε στην «Κάρτα Ελευθερίας» λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Το Freedom Pass τους ξαναδίνει τη δυνατότητα επιστροφής σε αγαπημένες συνήθειες με έναν τρόπο απλό, ο οποίος συνδέεται με τον εμβολιασμό».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γιατρομανωλάκης για τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους εξήγησε ότι τα άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ σε υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού (θέατρα, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογράφους, μέσα μαζικής μεταφοράς, καταλύματα). «Αυτό ξεκινά σαν μια κάρτα με 150 ευρώ. Κάθε φορά που γίνεται μια συναλλαγή αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό από την κάρτα και μένει το υπόλοιπο για μια επόμενη συναλλαγή».

Σε ψηφιακή μορφή το Freedom Pass 

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υφυπουργού o οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, για την πλειονότητα των νέων και των δικαιούχων θα είναι η “Κάρτα Ελευθερίας” μια ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους. «Εάν υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει το έξυπνο τηλέφωνο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μη χαθεί αυτό το προνόμιο».

Όσον αφορά το πότε θα ενεργοποιηθεί το οικονομικό αυτό βοήθημα που παρακινεί τους νέους ηλικίας 18 – 25 να εμβολιαστούν, ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε αυτό προβλέπεται να γίνει στα μέσα Ιουλίου. «Αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δόθηκε τώρα αυτό το κίνητρο και ειδικά στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ο υφυπουργός επισήμανε:

«Όπως βλέπουμε από τα στατιστικά πολύ λίγα άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας νοσούν. Επομένως θεωρούν ότι ίσως δεν τους αφορά άμεσα. Δεν θεωρώ αυτό ότι αποτελεί από μόνο του κίνητρο για τον εμβολιασμό, ίσως όμως αποτελεί έναν τρόπο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και να φτάσουμε πιο σύντομα στο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε. Δεν τίθεται θέμα εξαγοράς… Όταν χαράσσεις πολιτικές ειδικές ομάδες πληθυσμού είναι εξαγορά; Όταν είσαι κοντά στους νέους είναι εξαγορά;».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ν. Γιατρομανωλάκης: «Το Freedom Pass ξαναδίνει τη δυνατότητα επιστροφής σε αγαπημένες συνήθειες» (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/n-giatromanolakis-to-freedom-pass-xanadinei-ti-dynatotita-epistrofis-se-agapimenes-synitheies-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Γιατρομανωλάκης: «Το Freedom Pass ξαναδίνει τη δυνατότητα επιστροφής σε αγαπημένες συνήθειες» (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">