ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Nέες αντικειμενικές αξίες: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νέων αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές και θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να κάνει ο ίδιος τις σχετικές ανακοινώσεις καθώς όπως έχει προαναγγείλει εντός της εβδομάδας θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με τις 13.808 ζώνες των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που θα καλύπτουν το 98% της χώρας, από τις οποίες οι 3.478 αφορούν σε νέες εντάξεις και οι 165 σε επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών.

Από τις 165 νέες εντάξεις, στις 133 ζώνες είναι που θα υπάρξει σημαντική αύξηση κατά 40%. Ειδικότερα, στη μεγάλη πλειονότητα ο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει θα είναι ίδιος ή μειωμένος, εκτός από τις περιοχές που ήταν εκτός προσδιορισμού.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επίσης περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, το 2022, ώστε να αγγίξει σωρευτικά το 30%.

Επίσης από το 2022 η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίζει από τον Μάρτιο και θα γίνεται σε περισσότερες από 5 δόσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν τις 10, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μειώσεις αναμένονται σε προάστια όπου είχαν παρατηρηθεί αδικαιολόγητες αυξήσεις στο παρελθόν όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και τμήματα της Πεντέλης. Αυξήσεις αναμένονται σε Κουκάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Ελληνικό όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις με τις εμπορικές.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Nέες αντικειμενικές αξίες: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/nees-antikeimenikes-axies-ton-akiniton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Nέες αντικειμενικές αξίες: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">