ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνήγορος ιερέα: «Είχε προαναγγείλει το κακό που θα κάνει. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς» (video)

«Η μέριμνα της πολιτείας σε άτομα που είναι ψυχικά διαταραγμένα δεν υφίσταται. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι. Δεν είναι νομικό τέχνασμα”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα από τη Βέροια, ο οποίος επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες που συνεδρίαζαν για την υπόθεσή του στη Μονή Πετράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” από τον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο κ. Θεοδωρόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα και χρήζει νοσηλείας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν και οποιαδήποτε ψυχιατρική γνωμάτευση υπάρχει σε πιστοποιητικά, αναλάβαμε την υπόθεση. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί θα παραιτηθούμε από την υπόθεση. Όλα δείχνουν ότι ήταν σε ψυχιατρική κατάσταση τέτοια που δεν αντιλαμβανόταν την πράξη που έκανε. Δεν ήθελε να βλάψει. Ήθελε να εκτονώσει την αδικία του. Το άρθρο 34,35 και 36 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ότι όταν δεν υπάρχει καταλογισμός στον δράστη είναι ελαττωμένη η ποινή του ή υπάρχει μερικός καταλογισμός».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του ιερέα ο πελάτης του είναι μετανιωμένος και ζητά συγνώμη από τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό:

«Ως φωνή του κατηγορουμένου ζητώ συγνώμη από τα θύματα και  από τους Μητροπολίτες, αλλά θέλω μια εξήγηση από την Πολιτεία. Πώς αυτός ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος από την στιγμή που είχε αποπειραθεί να δώσει τέρμα στη ζωή του πριν από ενάμιση μήνα. Δεν τον είχε σταματήσει κανένας, δεν το είχε ελέγξει κανένας. Η Μονή Πετράκη δεν είχε ούτε την ασφάλεια, ενώ είχε προαναγγείλει το κακό που θα κάνει. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Η μέριμνα της πολιτείας σε άτομα που είναι ψυχικά διαταραγμένα δεν υφίσταται. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι. Δεν είναι νομικό τέχνασμα. Αν δεν ευσταθεί η φαρμακευτική αγωγή που του έχει χορηγηθεί θα είμαι σε θέση να παραιτηθώ άμεσα».

Θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Για τα επόμενα βήματα της υπερασπιστικής γραμμής μίλησε στην ΕΡΤ ο κ. Θεοδωρόπουλος λέγοντας: «Ο πελάτης μου επειδή δεν είχε λάβει την φαρμακευτική αγωγή οδηγήθηκε από την αστυνομία σε νοσοκομείο, από το οποίο εξήλθε και σε λίγο θα απολογηθούμε και θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη όλο το ιστορικό του. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Μην τη μπερδέψετε με την υπόθεση της Ιωάννας».

Μιλώντας, τέλος, για τις ποινές που επιβάλλει ο νόμος για επιθέσεις με βιτριόλι ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, παρότι είναι συνήγορος του κατηγορουμένου για την επίθεση με καυστικό υγρό, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξει ο σχετικός νόμος και να χαρακτηρισθεί  το αδίκημα αυτό ως “ειδεχθες”, γεγονός που θα σημαίνει ότι είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συνήγορος ιερέα: «Είχε προαναγγείλει το κακό που θα κάνει. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς» (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/synigoros-ierea-eiche-proanaggeilei-to-kako-poy-tha-kanei-den-endiaferthike-kaneis-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνήγορος ιερέα: «Είχε προαναγγείλει το κακό που θα κάνει. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς» (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">