ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π. Αρκουμανέας στην ΕΡΤ: Έως και 3.000 κρούσματα σήμερα, αλλά δεν αυξήθηκαν εισαγωγές και διασωληνώσεις (video)

Κοντά στις 3.000 αναμένονται σήμερα τα κρούσματα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Θα είναι η πρώτη είδηση, αλλά πρέπει να βλέπουμε μέσο όρο ηλικίας, αριθμό εμβολιασθέντων αλλά και εισαγωγών για να έχουμε συνολική επιδημιολογική εικόνα, πρόσθεσε.

Η γεωμετρική αύξηση κατά 150% από την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται λόγω κυρίως της διασποράς από την μετάλλαξη Δ. Ευτυχώς δεν έχει επίπτωση και την αύξηση στις εισαγωγές, ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας.

Από την αρχή του έτους ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη και χθές ήταν στα 27 καθώς εξετάζονται όλο και περισσότεροι νεαροί με rapid test.

«Τα κρούσματα αυξάνονται καθώς ζητήσαμε PCR και rapid tests, για να σπάσει η διασπορά πριν από τις αφίξεις στα νησιά», εξήγησε ο κ. Αρκουμανέας.

Όσο πιο νεαρά τα άτομα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε επίσης.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εικόνες συγχρωτισμού, και υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη Δ είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από την τύπου Α.

Θα νοσήσει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, προειδοποίησε και επανέλαβε ότι πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν άτομα άνω των 50 ετών.

«Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Δεν είναι επιχείρημα το πάω διακοπές», τόνισε αναφερόμενος στο τείχος ανοσίας και καλώντας ειδικά όσους εργάζονται με ευπαθείς ομάδες να κλείσουν άμεσα ραντεβού.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Π. Αρκουμανέας στην ΕΡΤ: Έως και 3.000 κρούσματα σήμερα, αλλά δεν αυξήθηκαν εισαγωγές και διασωληνώσεις (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/p-arkoymaneas-provlepsi-os-kai-gia-3-000-kroysmata-simera-peftei-o-mesos-oros-ilikias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π. Αρκουμανέας στην ΕΡΤ: Έως και 3.000 κρούσματα σήμερα, αλλά δεν αυξήθηκαν εισαγωγές και διασωληνώσεις (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">