ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οδοιπορικό Bad Münstereifel – Bad Neuenahr: Η φονική καταστροφή από τις πλημμύρες (φωτογραφίες)

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Και την τέταρτη μέρα της καταστροφής ο κόσμος, εθελοντές, σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με κάθε μέσο, φτυάρια, κουβάδες, τρακτέρ, φορτωτές, εκσκαφείς, να καθαρίσουν υπόγεια και σπίτια, από τη λάσπη, να ανοίξουν κλειστούς δρόμους. Μονάδες του στρατού έχουν κινητοποιηθεί, ελικόπτερα συνεχίζουν ακόμη να μεταφέρουν αποκλεισμένους από τις πλημμύρες. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι όπως ο Α1 είναι αποκλεισμένοι και απροσπέλαστοι, είτε γιατί λείπουν κομμάτια, είτε γιατί έγιναν σε κάποια σημεία λίμνες, είτε γιατί είναι επικίνδυνες γέφυρες. Το φράγμα Steinbachtalsperre στο Euskirchen κοντά στην Κολωνία κινδυνεύει από υπερχείλιση, αν σπάσει κινδυνεύει ολόκληρη η περιοχή.

Η τραγική μοίρα της Λάουρας και η δραματική εμπειρία της Λέα

Στο Bad Münstereifel έχει φύγει ολόκληρος δρόμος στο κέντρο της πόλης που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Δραματικές, τραγικές σκηνές περιέγραψαν οι κάτοικοι στην ΕΡΤ. Η 18χρονη Λέα, με τον κουβά στα χέρια βγάζοντας τη λάσπη από το σπίτι, όπως μου είπε, πήγε να γιορτάσει τα γενέθλια μαζί με τους γονείς και τους παπούδες της, αλλά αντί για γιορτή είδε να παρασέρνουν τα ορμητικά νερά μία γυναίκα από το διπλανό σπίτι. Ο  Τζοέλ Μ. δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει την τραγική μοίρα της 24χρονης σχολικής φίλης του Λάουρας, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητό της, κατάφερε να βγει από το παράθυρο, ο πατέρας του προσπάθησε να την πιάσει, δεν τα κατάφερε. Η Λάουρα βρέθηκε την επόμενη νεκρή σε απόσταση 6 χλμ. Το αυτοκίνητο το έφερε το ρεύμα των νερών στην αυλή του σπιτιού, είναι βουλιαγμένο στις λάσπες, με μία ανθοδέσμη στη μνήμη της Λάουρας.

Στο Bad Neuenahr ο ποταμός Ahr κατέβασε κορμούς δέντρων που καρφώθηκαν σε σπίτια, τέσσερις γέφυρες στη σειρά καταστράφηκαν ολοσχερώς, λειτουργεί μόνον μία μόνον για την πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία.Πολλά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί καταστροφές και έγιναν ακατοίκητα γιατί διαβρώθηκαν τα θεμέλιά τους. Η πόλη ανήκει στην περιφέρεια Ahrweiler που έχει 110 νεκρούς και 670 τραυματίες.

Η πολιτική ηγεσία υπόσχεται άμεση βοήθεια

Στην περιφέρεια Ahrweiler ανήκει και το χωριό Schuld 700 κατοίκων που σάρωσε ο ποταμός Ahr, το επισκέπτεται σήμερα Κυριακή η καγκελάριος Μέρκελ μαζί με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας Παλατινάτου Μάλου Ντράιερ. Χθες επισκέφθηκε την περιοχή των καταστροφών στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μαζί με τον τοπικό πρωθυπουργό, Άρμιν Λάσετ, υποψήφιο καγκελάριο της Χριστιανικής Ένωσης CDU-CSU, o οποίος ζήτησε συγνώμη για τις εικόνες με τα γέλια κατά την ομιλία του Σταϊνμάιερ. Αύριο θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται για άμεση βοήθεια χωρίς γραφειοκρατία. 300 εκατομμύρια άμεση βοήθεια στους πληγέντες υποσχέθηκε  ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς. Για τις υποδομές που καταστράφηκαν, σπίτια, δίκτυα, δρόμοι, γέφυρες, όπως δείχνει η εμπειρία αντίστοιχων καταστροφών στο παρελθόν, υπολογίζει ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Οδοιπορικό Bad Münstereifel – Bad Neuenahr: Η φονική καταστροφή από τις πλημμύρες (φωτογραφίες) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/odoiporiko-bad-munstereifel-bad-neuenahr-i-foniki-katastrofi-apo-tis-plimmyres-fotografies/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οδοιπορικό Bad Münstereifel – Bad Neuenahr: Η φονική καταστροφή από τις πλημμύρες (φωτογραφίες) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">