ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μπακογιάννης: Η διπλή ανάπλαση είναι πλέον γεγονός στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην ΕΡΤ, για τα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, έργα που είναι αναγκαία τόσο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και τους επισκέπτες.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για την ανάπλαση του Λυκαβηττού όπου έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα, φτιάχνονται εκ νέου τα μονοπάτια του αλλά και το θέατρο το οποίο είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο και παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπλαση των αστικών μας “πνευμόνων”, δηλ. τον Εθνικό Κήπο, όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα, το Λόφο του Στρέφη, όπου θα ξεκινήσει η ανάπλασή του τον Οκτώβριο, αλλά και την Ακαδημία Πλάτωνος με την ανάπλαση του πάρκου, τις αρχαιολογικές ανασκαφές, αλλά και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ο οποίος θα βγει τους επόμενους μήνες για το πρώτο μουσείο της πόλης των Αθηνών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Αύγουστο αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου ακριβώς όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πράσινου. Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά με την Διπλή Ανάπλαση, όπως είπε, το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο, θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Μπακογιάννης: Η διπλή ανάπλαση είναι πλέον γεγονός στην Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/k-mpakogiannis-i-dipli-anaplasi-einai-pleon-gegonos-stin-athina/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μπακογιάννης: Η διπλή ανάπλαση είναι πλέον γεγονός στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">