ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυξάνονται οι εισαγωγές, σταθερές οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, αυξομειώσεις του ιικού φορτίου στα νησιά

Σήμερα συνεδριάζει η Επιστημονική Επιτροπή σχετικά με την εικόνα στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και την αποτίμηση της κατάστασης στη Μύκονο με την κυβέρνηση να έχει ήδη δηλώσει πως αν δεν επιδεινωθεί, θα αρθούν άμεσα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Σάς παρακαλώ εμβολιαστείτε είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί στη Μύκονο, όπως και στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, ενώ αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα σε Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο. Ηπιότερη αλλά αυξητική είναι η τάση στα νησιά του Ιονίου και την Πάτρα. Συνιστάται η χρήση μάσκας στα νησιά και σε χώρους συγχρωτισμού. Έχουμε φτάσει στο 50% εμβολιαστικής κάλυψης, δεν είναι ικανοποιητικό ποσοστό σε αυτή την φάση, ελπίζουμε να πιάσουμε αρχικό στόχο τον Σεπτέμβρη, είπε ο Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και καθηγητής ΕΚΠΑ.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και νοσηλειών, μέχρι στιγμής δεν έχει αντίκτυπο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αν και οι εισαγωγές στις απλές νοσηλείες παρουσιάζουν αύξηση, ενώ οι ειδικοί κρούουν κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της αυστηρής τήρησης των μέτρων.

Για πανδημία των ανεμβολίαστων, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, το νέο στέλεχος ΔΕΛΤΑ είναι το κυρίαρχο στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας και εξήγησε ότι σημειώνει γρήγορη αύξηση της τάξης του 10% και ευθύνεται για τα 3/4 και πλέον των νέων κρουσμάτων σε πολλές μεγάλες χώρες, ενώ θα είναι η επικρατέστερη τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρέπει όμως να κοιτάμε την ηλικία και αν καταλήγουν στις ΜΕΘ.

Με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, περιοδεύει σε περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Μύκονο.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αυξάνονται οι εισαγωγές, σταθερές οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, αυξομειώσεις του ιικού φορτίου στα νησιά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/ayxanontai-oi-eisagoges-statheres-oi-nosileies-stis-meth-ayxomeioseis-toy-iikoy-fortioy-sta-nisia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυξάνονται οι εισαγωγές, σταθερές οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, αυξομειώσεις του ιικού φορτίου στα νησιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">