ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γαλατασαράι: Η στάση της Ελλάδας δείχνει μισαλλοδοξία έναντι της χώρας μας

Έντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στο χθεσινό επεισόδιο με την ομάδα της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου τα μέλη της αποστολής αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού γι’ αυτό και της απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ πρέσβη Τανζού Μπιλγκίτς, αναφέρονται τα εξής:
“Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι μετέβη στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροπλάνο στις 12 Ιουλίου για να παίξει σε ειδικό αγώνα με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού το απόγευμα της 13ης Ιουλίου 2021. Δεν ήταν ούτε ευγενικό ούτε καλόπιστο το ότι τα τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα μας και τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά δεν θεωρήθηκαν έγκυρα και ζητήθηκε από ολόκληρη την ομάδα να υποβληθεί ξανά σε τεστ. Λόγω αυτής της αυθαίρετης προσέγγισης και κακομεταχείρισης, η ομάδα μας επέστρεψε κανονικά στη χώρα μας χωρίς να εισέλθει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα καλωσόρισε μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας με μια τέτοια στάση δείχνει τη μισαλλοδοξία της έναντι της χώρας μας, ακόμη και στον τομέα του αθλητισμού”.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο εξήγησε τι συνέβη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε μέσω Twitter «απαράδεκτη και αγενή» τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στην Γαλατασαράι λέγοντας ότι «είμαστε πάντα στο πλευρό των ομάδων μας».

Εκπτώσεις σε θέματα δημόσιας υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας απάντηση στο θέμα που δημιουργήθηκε.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γαλατασαράι: Η στάση της Ελλάδας δείχνει μισαλλοδοξία έναντι της χώρας μας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/antidrasi-toy-toyrkikoy-ypex-gia-to-zitima-me-tin-omada-tis-galatasarai/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γαλατασαράι: Η στάση της Ελλάδας δείχνει μισαλλοδοξία έναντι της χώρας μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">