ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς – Άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι έχουμε φτάσει τα 9,330 εκατ. εμβολιασμούς, το πρόγραμμα εμβολιασμού πάει πολύ καλά και δυναμώνει συνεχώς, ωστόσο χθες μετά από πολύ καιρό ξεπέρασαν τις 100 οι εισαγωγές covid. Όσον αφορά τον εμβολιασμό ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτικός σε όλες τις μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων και ΑμεΑ και θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί και αρνείται θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών και θα αντιμετωπίζει διοικητικά πρόστιμα.

Όσον αφορά τα πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτά θα είναι 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς – Άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/v-kikilias-ypochreotikos-o-emvoliasmos-gia-ygeionomikoys-adeia-aney-apodochon-kai-dioikitika-prostima/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς – Άδεια άνευ αποδοχών και διοικητικά πρόστιμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">