ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τη Σάμο, όπου το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο. Οι πουροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν μάχη με τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κοκκάρι, Βουρλιώτες και Μυτιληνιοί. Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 4 Α/Φ (3 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/olonychtia-machi-me-tis-floges-enischyontai-oi-dynameis-pyrosvesis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">