ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Ουζμπεκιστάν και Κιργιζία

Η Τζοάνα ταξιδεύει στα μετα-σοβιετικά κράτη του Ουζμπεκιστάν και της Κιργιζίας, ακολουθώντας τα ίχνη του Δρόμου του Μεταξιού.
Ξεκινώντας απ’ την ανεμοδαρμένη έρημο Κιζίλ-Κουμ στο βόρειο Ουζμπεκιστάν, διανύει 3.200 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και συναντά αστέρια της ποπ, καλλιτέχνες, κυνηγούς με αετούς και εκτροφείς γιακ, οι οποίοι της μιλούν για τη ζωή τους. Μένει έκθαμβη με τους τιρκουάζ τρούλους της Σαμαρκάνδης, κοιμάται σε γιούρτα, κάνει σάουνα δίπλα στη λίμνη, κρατά στο χέρι της έναν Χρυσό Αετό και βρίσκεται σε μέρη που έχουν επισκεφτεί ελάχιστοι άνθρωποι. Το ταξίδι της τελειώνει στο εκπληκτικό καραβάν σαράι «Τας Ραμπάτ» του 15ου αιώνα, σε υψόμετρο 3.200 μέτρων πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας.

Ντοκιμαντέρ, τεσσάρων επεισοδίων, παραγωγής BBC 2018.

Σε αυτήν τη μίνι ταξιδιωτική σειρά τεσσάρων επεισοδίων ακολουθούμε τη γνωστή ηθοποιό Τζοάνα Λάμλεϊ στο πιο δύσκολο ταξίδι της: Μια συναρπαστική Οδύσσεια από τη Βενετία μέχρι τα σύνορα της Κίνας, κατά μήκος του αρχαίου εμπορικού Δρόμου του Μεταξιού.
Αυτό το επικίνδυνο δίκτυο μονοπατιών, ο περίφημος Δρόμος του Μεταξιού διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο, φέρνοντας μετάξι, μπαχαρικά, τέχνη και πολλά άλλα από την Ανατολή στην Δύση!

Διαθέσιμο έως και 27/07/2021



Το άρθρο Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Ουζμπεκιστάν και Κιργιζία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/docs/__trashed-48/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον δρόμο του μεταξιού με την Τζοάνα Λάμλεϊ | Ουζμπεκιστάν και Κιργιζία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">