ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας

Η υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες θα συνεχιστεί την Κυριακή και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν κατά μέσο όρο τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται να ενισχυθεί το μελτέμι, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Γρήγορα όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Εκεί τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς, στην Κρήτη τους 34, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ το φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι έως 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει τους 33 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-kairos-me-tin-anastasia-tyraski-kataigides-sta-kentrika-kai-voreia-kai-ptosi-tis-thermokrasias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">