ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Διατηρημένα ψάρια

(Διαθέσιμο έως 1/8/2021)
Η εκπομπή Food Safari water αποτυπώνει την απόλυτη περιπέτεια της μεγαλύτερης θαλάσσιας μετανάστευσης – ακολουθώντας τον κέφαλο στην Ανατολική ακτή της Αυστραλίας, με σκηνές γεμάτες δράση από το ψάρεμα με δίχτυα στην παραλία Κίρα του Κουίνσλαντ, και τη συγκομιδή αυγοτάραχου για την παραγωγή του παραδοσιακού Μποτάργκα, το οποίο αλατίζεται και αποξηραίνεται πριν χρησιμοποιηθεί ως «παρμεζάνα της θάλασσας» από τον σεφ από τη Σαρδηνία Τζιοβάνι Πίλου («Πίλου» στο Φρέσγουοτερ) σε ένα απλό αλλά απίθανο σπαγγέτι α λα Μποτάργκα.
Ο Μπι Τζέι Πλάμερ (Καπνιστήριο Γούντμπριτζ, Τασμανία) εξηγεί πώς γίνεται το ζεστό και κρύο κάπνισμα σολομού και θαλάσσιας πέστροφας και η φροντίδα που χρειάζεται για να κοπεί σε φέτες το ρόδινο αυτό ψάρι.
Επίσης στην Τασμανία, ο Ιάπωνας σεφ Μασάκι Κογιάμα («Μασάκι Σούσι», Τζίβστον) μάς διηγείται την ιστορία της σύνδεσης της πατρίδας του με το νερό και τη διατήρηση των θαλασσινών για τη δημιουργία εξαιρετικών γεύσεων.. δείχοντας πώς φτιάχνεται το ντασί και πώς με τη χρήση φετών παλαμίδας δημιουργεί ένα πασπάλισμα για το ρύζι γεμάτο ασβέστιο, που ονομάζεται φουρικάκε.
Ο Μαλαισιανός-Κινέζος σεφ Βίκτορ Λιόνγκ («Λι Χο Φουκ») μοιράζεται τη δική του εκδοχή της κινεζικής παράδοσης για την παρασκευή της σος «XO» με τη χρήση αποξηραμένων χτενιών ως νόστιμη και ακριβή βάση της εύγευστης σάλτσας, ενώ ο σεφ Φρανκ Καμόρα, («Μοβίντα») δείχνει μια απλή ισπανική συνταγή για το πάστωμα της σαρδέλας με μια ειδική σος.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Διατηρημένα ψάρια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-diatirimena-psaria/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Διατηρημένα ψάρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">