ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Ζαούτης: Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση – Να εμβολιαστούν οι έφηβοι (video)

Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων 15 -17 ετών, που θα λάβουν εμβόλιο mRNA, εξηγεί στην ΕΡΤ ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

 “Τώρα έχουμε δεδομένα που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα” δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο Θεοκλής Ζαούτης, αναφέροντας ότι το φθινόπωρο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις μελέτες για τα εμβόλια και σε μικρότερες ηλικίες.

Περιγράφοντας τον τρόπο που δρα ο κορονοϊός και ιδίως οι μεταλλάξεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής ανέφερε ότι “Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση. Έχει βρει την ηλικιακή ομάδα που δεν έχει ανοσία από τον εμβολιασμό και εκεί έχει χτυπήσει”. Ενώ, όπως επισήμανε, ο κορονοϊός “θα βρει τους απροστάτευτους σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό και θα τους μολύνει. Μεταξύ αυτών είναι και οι κατασκηνώσεις”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “όσο αφήνουμε μεγάλα κενά στο τείχο ανοσίας θα συνεχίσει η μετάδοση του ιου. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι έφηβοι“.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θ. Ζαούτης: Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση – Να εμβολιαστούν οι έφηβοι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/th-zaoytis-o-ios-akoloythei-tin-poreia-me-tin-mikroteri-antistasi-na-emvoliastoyn-oi-efivoi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Ζαούτης: Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση – Να εμβολιαστούν οι έφηβοι (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">