ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Καββαθάς: Να μην εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση (video)

 

«Για άλλη μια φορά η εστίαση χρησιμοποιείται ως μοχλός άσκησης πίεσης στην κοινωνία για το αυτονόητο που είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που εφαρμόζονται άπό την Παρασκευή με όλους τους κλειστούς χώρους, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά και θέατρα, να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Δηλώνοντας κατά των διαχωρισμών, ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι «το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός».

Παράλληλα, κάλεσε να ληφθεί υπόψη και η καταστροφή θέσεων εργασίας που αφορά και τους μη εμβολιασμένους, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης κλιμακώνονται.

«Στα πλοία μπαίνουμε με εμβολιασμό ή rapid test, ενώ εδώ μιλάμε αμιγώς για πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω εφαρμογής που απαιτεί υπάλληλο να ελέγχει στην πόρτα τους πελάτες, με κόστος από 100 ως 2000 ευρώ κι ενδεχόμενο στις αίθουσες εκδηλώσεων από το όριο των 200 ατόμων οι 150 να μην είναι εμβολιασμένοι”, τόνισε.

Πρόκειται για νέα δοκιμασία βιωσιμότητας για επιχειρήσεις που επί 15 μήνες δεν λειτουργούν στον χώρο των εκδηλώσεων, ενώ σε ποσοστό 22% ανέρχονται οι επιχειρήσεις που παραμένουν για όγδοο μήνα κλειστές με κρατική εντολή και χωρίς πλέον μέτρα στήριξης, ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γ. Καββαθάς: Να μην εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/g-kavvathas-na-min-ergaleiopoioyntai-kladoi-tis-oikonomias-apo-tin-kyvernisi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Καββαθάς: Να μην εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">