ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ηλεία: Στην μάχη των αναζωπυρώσεων τα εναέρια μέσα

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Οι χθεσινές αναζωπυρώσεις, στις περιοχές Ξηρόκαμπος, Λάλα, Κάμενα, Βίλλια και Λούβρο κινητοποίησαν κατοίκους και εθελοντές, που σε συνεργασία με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για την προστασία των οικισμών.

Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Για εμπρησμό από πρόσθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος. “Κάποιοι ήθελαν να κάψουν τον τόπο στην Ηλεία” είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν κάθε δυνατότητα για το παραμικρό εισόδημα τα επόμενα χρόνια αφού έχουν καταστραφεί μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες ελιάς και αμπέλου.

Στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας έχει συγκεντρωθεί βοήθεια για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, τος εθελοντές και τους πυρόπληκτους. Εκεί καλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν, να φέρουν νερό, φαρμακευτικό υλικό, ζωοτροφή ή ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης (τηλέφωνα 2624022549 και 2624022250 εσωτ 151 και 101). Εθελοντές βρίσκονται εκεί για να διανείμουν ότι συγκεντρώνεται.

Στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε επίσης η καταγραφή των ζημιών και οι πολίτες προσέρχονται για να δηλώσουν τις καταστροφές σε υποδομές και ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες είναι μεγάλες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στην Ηλεία – Πύρινο μέτωπο κοντά στη Νεμούτα – ertnews.gr

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ηλεία: Στην μάχη των αναζωπυρώσεων τα εναέρια μέσα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ileia-stin-machi-ton-anazopyroseon-ta-enaeria-mesa/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ηλεία: Στην μάχη των αναζωπυρώσεων τα εναέρια μέσα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">