ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αρχαία Ολυμπία, βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αρχαία Ολυμπία, για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, που προς το παρόν δεν απειλούνται. Στην περιοχή βρίσκεται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά απομακρύνθηκε από την Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και κατευθύνθηκε προς το Ξενοδοχείο Αμαλία και την περιοχή Μιράκα για την οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στην περιοχή υπάρχει άπνοια και επιχειρούν πυροσβέστες από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και κλιμάκια του στρατού από την Τρίπολη και από τον Πύργο. Ακόμη, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή Λάλα, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας», ανέφερε χθες από την περιοχή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια, τιτάνια είναι η προσπάθεια των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων για δεύτερη νύχτα καθώς έχει επεκταθεί η φωτιά και στην περιοχή Δάφνη κοντά στις Ροβιές όπου νωρίτερα οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έχει κάνει ζημιές σε σπίτια.
Στις Ροβιές, η κατάσταση, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν.

Δύσκολο είναι και το πύρινο μέτωπο στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ενώ έχουν εκκενωθεί από χθες το απόγευμα, 7 τοπικές κοινότητες. Τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν τη φωτιά..

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αρχαία Ολυμπία, βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/olonychtia-machi-me-tis-floges-se-archaia-olympia-voreia-eyvoia-kai-messinia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αρχαία Ολυμπία, βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">