ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η φωτιά σταμάτησε στην παραλία στις Ροβιές της Ευβοίας


Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, καθώς πριν από λίγο παραδόθηκαν στις φλόγες και οι Ροβιές.
Η φωτιά σταμάτησε στην παραλία στις Ροβιές της Ευβοίας ενώ παραδόθηκαν στις φλόγες τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων.

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να "τρέχουν" με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών από τις Ροβιές Εύβοιας με σκάφη του Λιμενικού. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας τόνισε πως «έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πολιτών αφού κύριος γνώμονας είναι η ασφάλειά τους».

Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές Ροβιές, Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ. Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται τουλάχιστον σε δύο μέτωπα. Το πρώτο  κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά. 

«Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Καίγονται χωριά, σπίτια. Τα πράγματα είναι εντελώς ανεξέλεγκτα. Τα εναέρια μέσα που ήρθαν δυσκολεύονται να πετάξουν», είπε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες – οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 30 με 40 μέτρα – αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση. Πριν από λίγο η φωτιά κατευθυνόταν ανατολικά προς την Ιστιαία, μετά η φορά του ανέμου άλλαξε και πηγαίνει προς την Σκεπαστή. O ίδιος είπε πως το πύρινο μέτωπο εκτείνεται στα 30 χιλιόμετρα.

Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φωτιά σταμάτησε στην παραλία στις Ροβιές της Ευβοίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">