ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρυπόμπη: Ανεξέλεγκτα μαίνεται το πύρινο μέτωπο


Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυπόμπη του δήμου Αχαρνών, πάνω από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Ανεξέλεγκτα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες σε τρεις μεγάλες εστίες. 

Ήδη έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη -όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες-, οι Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες, ενώ αυτήν την ώρα εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες , πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα,  τέσσερα καναντέρ και τρία σινούκ. Υπάρχει συνδρομή από πυροσβεστικές δυνάμεις της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. 

Οι κάτοικοι που δεν έχουν εκκενώσει τις περιοχές, προσπαθούν με όποια μέσα διαθέτουν να σώσουν ό,τι μπορούν από την πύρινη λαίλαπα. 

Κάτοικος προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ρίχνοντας νερό με λάστιχο- φωτογραφία Eurokinissi

Την ίδια ώρα, πυροσβέστες και αστυνομικοί χτυπούν πόρτες σπιτιών για τυχόν εγκλωβισμένους, καθώς αρκετές ήταν οι κλήσεις που έγιναν από κατοίκους που δεν κατάφεραν να διαφύγουν. 

Έχουν γίνει 14 κλήσεις στην Άμεση Δράση για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά. Περιπολικά οργώνουν την περιοχή με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να προσεγγίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112, στο οποίο καλούνται οι πολίτες που βρίσκονται σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό και Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν προς τις Αχαρνές. 

Στο μεταξύ έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και τον Νίκο Χαρδαλιά θα μεταδοθεί στις 21:00.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρυπόμπη: Ανεξέλεγκτα μαίνεται το πύρινο μέτωπο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">