ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πήραν το ασημένιο για την Ελλάδα οι πολίστες μας

Μετά από μια σπουδαία προσπάθεια οι Έλληνες πολίστες ηττήθηκαν από την Σερβία με σκορ 13-10 στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για το ελληνικό ανδρικό πόλο. Από την άλλη οι Σέρβοι διατήρησαν τον τίτλο τους μετά το Ρίο το 2016.

Το ματς:

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάνοντας το 1-0 στα σαράντα δευτερόλεπτα με τον Δημήτρη Σκουμπάκη. Οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς όμως απάντησαν άμεσα και μέσα σε 80 δευτερόλεπτα ανέτρεψαν το σκορ. Στη συνέχεια οι Σέρβοι έκαναν το 1-3, όμως λίγα δευτερόλεπτα πριν ένα σουτ του Κολόμβου είχε περάσει τη γραμμή με αποτέλεσμα να το μετρήσει ο VAR και το σκορ να γίνει τελικά 2-2. Η ελληνική άμυνα δεν ήταν στο καλύτερο της βράδυ μιας και μόλις στα πέντε λεπτά αγώνα οι αντίπαλοι είχαν φτάσει τα πέντε γκολ. Δεδομένα, το να πάει «ψηλά» το σκορ δεν θα ευνοούσε την Ελλάδα. Το οκτάλεπτο έληξε με το σκορ στο 6-3 υπέρ των Σέρβων και την εθνική ομάδα… στα «σχοινιά».

Στην δεύτερη περίοδο ο Φουντούλης σκόραρε… με το «καλημέρα» για να δώσει παλμό στην ομάδα. Ο ρυθμός παρέμενε σε υψηλά επίπεδα με την Ελλάδα να επιστρέφει για τα καλά στο ματς (7-6) χάρη στα γκολ του Βλαχόπουλου και του Γκιουβέτση. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ολοκλήρωσε την ανατροπή γράφοντας το 7-7 από μακρινή απόσταση. Η άμυνα των παικτών του Βλάχου στα τελευταία επτά λεπτά του ημιχρόνου θύμιζε αυτή των προηγούμενων αγώνων με μόλις ένα γκολ παθητικό. Οι Σέρβοι πήραν το οριακό προβάδισμα (8-7) στο τελευταίο σουτ του ημιχρόνου με τον Πρλαϊνοβιτς.

Οι άμυνες «έσφιξαν» με την επιστροφή στην πισίνα όμως ο Μάντιτς κατάφερε να σκοράρει από εξαιρετικά δύσκολη θέση για το 9-7. Η απάντηση ήταν άμεση από τον Κώστα Μουρίκη και την εθνική ομάδα που δεν το έβαζε κάτω με τίποτα. Μετά από αρκετά λεπτά, ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης σκόραρε για το 9-9. O Πρλαϊνοβιτς ήταν ξανά αυτός που έδωσε την λύση στην σέρβικη επίθεση κάνοντας το 10-9. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Η υπομονή των πολιστών του Βλάχου στην επίθεση ήταν εξωφρενική και το 10-10 ήρθε πολύ γρήγορα στην τελευταία περίοδο με τον Δημήτρη Σκουμπάκη. Ουσιαστικά το ματς ξεκινούσε ξανά από την αρχή. Σε εκείνο το σημείο οι Σέρβοι κέρδισαν πέναλτι και το εκτέλεσαν εύστοχα για το 11-10. Ο Μίτροβιτς στη συνέχεια έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην χώρα του εκμεταλλευόμενος άριστα τον παίκτη παραπάνω. Σε μια παρόμοια φάση δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μάντιτς έκανε το 13-10 και η Σερβία ήταν πλέον «αγκαλιά» με το χρυσό μετάλλιο. Η ελληνική επίθεση είχε «κολλήσει» και δεν φαινόταν στον ορίζοντα νέα ανατροπή. Όμως ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του έκαναν όλη την Ελλάδα περήφανη κάνοντας ένα εξαιρετικό τουρνουά και κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Το τελικό σκορ ήταν 13-10.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 7-8, 9-10, 10-13.

Οι ομάδες:

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς (Τ), Μάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Σ. Μίτροβιτς.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πήραν το ασημένιο για την Ελλάδα οι πολίστες μας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/athlitismos/piran-to-asimenio-gia-tin-ellada-oi-polistes-mas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πήραν το ασημένιο για την Ελλάδα οι πολίστες μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">