ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπαράζ επαφών Ν. Δένδια στη Νέα Υόρκη- Ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας σε διεθνές επίπεδο

Για την τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ Δένδιας συνεχίζει τις επαφές του και σήμερα μεταξύ άλλων θα δει τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας.

Ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη

Η παρενόχληση ερευνητικού σκάφους μόλις 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, είπε στους ομολόγους του ο κ Δένδιας, είναι ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας έχει ξεφύγει πλέον από κάθε πλαίσιο λογικής και δεν συνάδει με την εικόνα κανονικότητας που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία. Η ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας σε διεθνές επίπεδο αλλά και όλων των ελληνικών θέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη.

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο. κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να συναντήσει των υπουργό Εξωτερικών της Γκάμπια, τον υπουργό Εξωτερικών της Γκαμπόν, τον υπουργό Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα και βέβαια τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον υπουργό Εξωτερικών των Μαλβίδων.

Το Κυπριακό, περιφερειακά ζητήματα και η Τουρκία συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης με τον κ Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Δένδιας θα έχει σειρά σημαντικών επαφών καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας.

“Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε μια στρατηγική επαφών της ελληνικής διπλωματίας με χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει αφενός μεν κοινή αντίληψη πραγμάτων, όπως για παράδειγμα με την Κόστα Ρίκα στο Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και κοινές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι χώρες της υποσαχάριας και της κεντρικής Αφρικής είναι χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Είναι χώρες οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Σαχέλ, δηλαδή στην οποία αναπτύσσονται απειλές κατά της ασφάλειας και υπάρχει διέλευση μεταναστών.

Υπό αυτή την έννοια, η διαρκής επαφή μαζί τους, η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά βεβαίως και την Ελλάδα” είπε ο κ. Δένδιας.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μπαράζ επαφών Ν. Δένδια στη Νέα Υόρκη- Ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας σε διεθνές επίπεδο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/mparaz-epafon-n-dendia-sti-nea-yorki-anadeixi-tis-toyrkikis-proklitikotitas-se-diethnes-epipedo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπαράζ επαφών Ν. Δένδια στη Νέα Υόρκη- Ανάδειξη της τουρκικής προκλητικότητας σε διεθνές επίπεδο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">