ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς πυξίδα | Τήλος-Χάλκη

Αυτή τη φορά βρίσκονται στην Τήλο και στη Χάλκη!

Η Τήλος, το μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων με την άγρια φυσική ομορφιά είναι ένας ειδυλλιακός παράδεισος. Είναι ένας αλλιώτικος προορισμός, εναλλακτικός, ιδιαίτερος, ιδανικός για ήρεμες διακοπές.

Δεκαεννέα παραλίες, δώδεκα βουνά με άφθονες φυσικές πηγές, επτά μεσαιωνικά κάστρα, ένα βυζαντινό μοναστήρι, διακόσιες εκκλησιές, ένα σπήλαιο με πολλές ανασκαφές, ένα χωριό πολιτιστικό μνημείο, πάνω από εκατό είδη πουλιών, εκατοντάδες άγρια είδη χλωρίδας και περίπου 400 μόνιμους κατοίκους. Και ένας ελέφαντας! Ναι, ένας ελέφαντας… όπως θα δείτε!

Ο Γιάννης και ο Άρης κολυμπούν στα όμορφα καθαρά νερά του νησιού, γνωρίζουν μερικούς από τους 400 μόνιμους κατοίκους, περπατούν στο μεγάλο χωριό, μπαίνουν στο μουσείο και μαθαίνουν για τα ευρήματα του ελέφαντα, ανεβαίνουν στο μικρό χωριό και μας παρουσιάζουν όλη την ιστορία του. Έπειτα βάζουν πλώρη για τη Χάλκη!

Το πανέμορφο νησάκι της Χάλκης με τα πολύχρωμα σπίτια του βρίσκεται μόλις λίγα μίλια από την Τήλο. Μια ακόμη κουκίδα ομορφιάς στο Αιγαίο!
Στη Χάλκη απολαμβάνουν τη βόλτα τους με τα πόδια καθώς εδώ δε χρειάζεται αυτοκίνητο, κάνουν βαρκάδα και βλέπουν τις φανταστικές σπηλιές.

Ταΐζουν τα ψάρια στο ιχθυοτροφείο της τσιπούρας, ανεβαίνουν στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα, βλέπουν πως είναι τα κελιά και συνομιλούν με τον Γιάννη, ο οποίος ζει μόνιμα στο μοναστήρι.
Έφτιαξαν και φυσικά έφαγαν παραδοσιακά χαλκίτικα μακαρόνια και τέλος, ανεβαίνουν στο κάστρο όπου βλέπουν ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα!

Η Χάλκη θα σας ηρεμήσει και θα σας γαληνέψει.
Θα τη βρείτε χωρίς πυξίδα… ακολουθώντας την καρδιά σας.

Παρουσίαση: Άρης Τσάπης, Γιάννης Φραγκίσκος
Σκηνοθεσία: Έκτωρ Σχηματαριώτης
Κινηματογράφηση: Θοδωρής Διαμαντής, Έκτωρ Σχηματαριώτης
Ηχοληψία: Στέλιος Κιουλαφής, Θοδωρής Διαμαντής
Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Ρωμανάς
Μοντάζ: PROJECTIVE 15
Παραγωγή: ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS



Το άρθρο Χωρίς πυξίδα | Τήλος-Χάλκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/choris-pyxida/choris-pyxida-tilos-chalki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χωρίς πυξίδα | Τήλος-Χάλκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">