ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλλιεργώντας για τον πλανήτη | Κρασί – Το Μέλλον Είναι Βιολογικό

Διαθέσιμο έως 4/10/2021
Κανένα άλλο φυτό δεν ψεκάζεται με τόσα παρασιτοκτόνα και άλλους χημικούς παράγοντες όσο το σταφύλι. Αλλά τώρα, όλο και περισσότεροι οινοπαραγωγοί επιστρέφουν σε φυσικές, βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας. Ο αμπελώνας Νικολάιχοφ στην Αυστρία παράγει βιολογικό κρασί από το 1971, και η επιτυχία του απέδειξε στην οικογένεια Ζαζ ότι ήταν σωστή η επιλογή που έκαναν τόσο νωρίς. Ο διάσημος κριτικός κρασιού Ρόμπερτ Πάρκερ βράβευσε το κρασί Riesling του αμπελώνα με 100 πόντους στη διεθνώς αναγνωρισμένη του κλίμακα. Στη διάσημη περιοχή Κιάντι της Ιταλίας, η οικογένεια Λοτέρο φτιάχνει επίσης κρασί με βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας εδώ και πολλά χρόνια. Η επιθυμία να ζουν και να εργάζονται φυσικά έχει γίνει πάθος και επάγγελμα για εκείνους. Σήμερα, η οικογένεια εξάγει τα υψηλής ποιότητας βιολογικά κρασιά της σε όλον τον κόσμο. Το κρασί Campogrande από το φυσικό καταφύγιο της περιοχής Cinque Terre στη Μεσογειακή ακτή της Ιταλίας δεν είναι πιστοποιημένο, αλλά καλλιεργείται και επεξεργάζεται με βάση τις αρχές της βιολογικής αμπελουργίας. Ο Έλιο Αλτάρε, ένας πρωτοπόρος στη βιολογική αμπελουργία στη χώρα, είναι πεπεισμένος πως το έδαφος που έχει μολυνθεί με χημικά δεν μπορεί ποτέ να παραγάγει καλό κρασί. Όλο και περισσότεροι οινοποιοί βρίσκονται στην Ελβετία, κοντά στη Ζυρίχη και κατά μήκος της Λίμνης της Γενεύης. Αυτοί που κάποτε τους κορόιδευαν ως εκκεντρικούς οικολόγους, τώρα έχουν γίνει τάση για μια νεότερη γενιά λατρών του κρασιού. Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον ανήκει στο βιολογικό κρασί.



Το άρθρο Καλλιεργώντας για τον πλανήτη | Κρασί – Το Μέλλον Είναι Βιολογικό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/kalliergontas-gia-ton-planiti-krasi-to-mellon-einai-viologiko/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλλιεργώντας για τον πλανήτη | Κρασί – Το Μέλλον Είναι Βιολογικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb