ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έπεσε η αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Έπεσε η αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Λήξης η αυλαία των 16ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έπεσε κλείνοντας τον κύκλο του Τόκιο 2020, που άνοιξε στις 23 Ιουλίου με την Τελετή Έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου και σειρά πήραν οι 16οι Παραολυμπιακοί Αγώνες με την Τελετή Έναρξης που έγινε στις 24 Αυγούστου.

Η Ελλάδα πήγε πάρα πολύ καλά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς συγκέντρωσε 11 μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα καταλαμβάνοντας την 51η θέση στον συγκεντρωτικό πίνακα μεταλλίων.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στην Τελετή Λήξης από τους Σημαιοφόρους Θανάση Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 100μ κατηγορίας Τ11 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση των Ελλήνων Παραολυμπιονικών στους Αγώνες του Τόκιο.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας παρέδωσε τη σκυτάλη στο Παρίσι, την πόλη υποδοχής των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, με την ελπίδα ότι η σελίδα της πανδημίας που στέρησε από την κορυφαία διοργάνωση την παρουσία θεατών, θα έχει κλείσει μέχρι τότε.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Άντριου Πάρσονς χαιρέτισε «την πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων», λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους κινδύνους που «σκίασαν» την διεξαγωγή τους.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτή, ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω της πανδημίας. Επειδή δώσαμε φωνή σε 1,2 δισεκατομμύρια άτομα με αναπηρία», είπε ο Πάρσονς, επισημαίνοντας ότι «το Παραολυμπιακό κίνημα είναι ισχυρότερο από ποτέ», ενώ κήρυξε τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Κορυφαία δύναμη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως συμβαίνει από την κορυφαία διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το 2004 μέχρι και σήμερα, αναδείχθηκε η Κίνα με 207 μετάλλια εκ των οποίων τα 96 χρυσά.

Καλλιτέχνες, μουσικοί με κινητικά προβλήματα έδωσαν τον δικό τους ρυθμό και παλμό στην Τελετή Λήξης ενώ τα χρώματα, τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά έκαναν την ατμόσφαιρα γιορτινή στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αρμόζει σε μία Τελετή Λήξης Παραολυμπιακών Αγώνων.

Όλοι οι αθλητές που παραβρέθηκαν στην Τελετή Λήξης, αλλά και αυτοί που είχαν αγωνιστεί τις προηγούμενες ημέρες, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Έπεσε η αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/epese-i-aylaia-stoys-paraolympiakoys-agones-toy-tokio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έπεσε η αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">