ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα μετεκλογικά σενάρια στη Γερμανία – Ρυθμιστές οι Πράσινοι & οι Φιλελεύθεροι

Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα είναι πιθανότατα τρικομματική, ενώ οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων από την επομένη των εκλογών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αναμένονται δύσκολες και χρονοβόρες. Δύο είναι τα βασικά μετεκλογικά σενάρια, με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους σε ρόλο ρυθμιστή.

Στις διαπραγματεύσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD του Όλαφ Σολτς και της Χριστιανικής Ένωσης CDU του Άρμιν Λάσετ αναμένεται να συμμετάσχουν οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι.

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν με το κόμμα που θα αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές και εάν δεν ευοδωθούν, θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με το δεύτερο κόμμα.

Οι εκλογές κρίνουν κατ΄αρχήν αν καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σολτς ή ο Άρμιν Λάσετ. Και οι δύο θα χρειαστούν τους Πράσινους, που έχουν προνομιακό εταίρο τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους FDP με προνομιακό εταίρο τη Χριστιανική Ένωση.

Έτσι, ανάλογα με το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, ο επόμενος συνασπισμός θα είναι κοκκινο-κιτρινο-πράσινος «σηματοδότης» με καγκελάριο τον Σολτς, ή μαυρο-κιτρινο-πράσινος, «Τζαμάικα» με καγκελάριο τον Λάσετ.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr



Το άρθρο Τα μετεκλογικά σενάρια στη Γερμανία – Ρυθμιστές οι Πράσινοι & οι Φιλελεύθεροι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/ta-meteklogika-senaria-sti-germania-rythmistes-oi-prasinoi-amp-oi-fileleytheroi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα μετεκλογικά σενάρια στη Γερμανία – Ρυθμιστές οι Πράσινοι & οι Φιλελεύθεροι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">