ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: ‘Εναρξη με Συρία και «αμοιβαία επωφελείς συμβιβασμούς»

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας
Ανταπόκριση -Κωνσταντινούπολη: Αριάννα Φερεντίνου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Σημαντικές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν οι δυο ηγέτες λίγο πριν αρχίσει η τετ-α-τετ συνάντηση τους, αλλά και η διευρυμένη συζήτηση μεταξύ των δυο αντιπρωπειών.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάνοντας μια αναδρομή στις διμερείς σχέσεις οι οποίες έχουν περάσει 40 κύματα σημείωσε προς τον Τούρκο ομόλογο του:

«Η Μόσχα και η Άγκυρα έχουν μάθει να βρίσκουν αμοιβαία επωφελείς συμβιβασμούς, μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα υπήρξε θετικό».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αφού υποστήριξε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών παρέχει εγγύηση σταθερότητας, αναφέρθηκε στην συνεργασία των δυο χωρών σε καυτές περιοχές του πλανήτη:

«Στη διεθνή γραμμή, συνεργαζόμαστε με επιτυχία. Εννοώ τόσο τη Συρία όσο και τις επαφές μας, τον συντονισμό των θέσεων στη Λιβύη. Το ρωσοτουρκικό κέντρο δρα ενεργά για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας», είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με την σειρά του αναφέρθηκε στο ζήτημα της Συρίας, λέγοντας πως η επίτευξη ειρήνης στην Συρία εξαρτάται από τη Ρωσία και την Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως τα κοινά βήματα Μόσχας και Άγκυρας προς αυτή την κατεύθυση έχουν μεγάλη σημασία.

Ο Τούρκος ηγέτης αφού υπενθύμισε στο Ρώσο ομόλογο του πως πρόσφατα επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, ο οποίος κατασκευάζεται από την Rosatom, αποκάλυψε πως η πρώτη φάση λειτουργίας του θα αρχίσει το 2022.

Παράλληλα αφού ευχαρίστησε τους Ρώσους τουρίστες για την επιλογή τους εν μέσω πανδημίας να επιλέξουν την Τουρκία για τις διακοπές τους, ευχαρίστησε προσωπικά τη Βλαντίμιρ Πούτιν για τα μέσα πυρόσβεσβης που διέθεσε η Ρωσία στην Τουρκία το καλοκαίρι. Από την μεριά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν αφού αποκάλυψε πως από την αρχή του έτους, 2,5 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν επιλέξει την Τουρκία για τις διακοπές τους, σημείωσε πως ο κοινός αγώνας των δυο λαών κατά της πανδημίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: ‘Εναρξη με Συρία και «αμοιβαία επωφελείς συμβιβασμούς» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/synantisi-poytin-erntogan-enarxi-me-syria-kai-amoivaia-epofeleis-symvivasmoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: ‘Εναρξη με Συρία και «αμοιβαία επωφελείς συμβιβασμούς» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">