ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΕΘ: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά από τον πρωθυπουργό

Την κυβερνητική οικονομική πολιτική για την επόμενη διετία, θα ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο, και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει πλέγμα μέτρων για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αναμενόμενες αυξήσεις στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας, όπως σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μία αποτίμηση τού τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας το 2023.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις σε φορολογικό επίπεδο, αυτές θα αφορούν την επέκταση και για το 2022 του παγώματος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους, την διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και την μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα εταιρικά κέρδη από το 24% στο 22%. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από τις τρεις προαναφερόμενες παρεμβάσεις εκτιμάται ότι υπερβαίνει 1,5 δις ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ρόλο στο τελικό πακέτο των ανακοινώσεων θα διαδραματίσει και το περιεχόμενο των εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, την προσεχή Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο 3μηνο του 2021, που σύμφωνα τουλάχιστον προβλέψεις της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθεί στο 13%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΔΕΘ: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά από τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/deth-desmi-metron-gia-eyalota-noikokyria-apo-ton-prothypoyrgo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΕΘ: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά από τον πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">