ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ενώ η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί, δηλαδή από τη Δευτέρα, από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, την Τρίτη τις ίδιες ώρες, και την Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία..

Οι αλλαγές κρίθηκαν σκόπιμες, καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.

Την ίδια ώρα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του έως τη Δευτέρα, όποτε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος του μουσικοσυνθέτη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο -που σύμφωνα με την προσφυγή- είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών.

“Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης.

Τον κορυφαίο συνθέτη αποχαιρέτησαν με πρωτοσέλιδά τους πολλά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, με τις γαλλικές εφημερίδες να τιμούν τον Μίκη με μεγάλα αφιερώματα.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη – Θρίλερ με την ταφή του

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/i-ellada-thrinei-ton-miki-theodoraki-mesisties-oi-simaies-se-ola-ta-dimosia-ktiria/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">