ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας (DOC ON ΕΡΤ)

(Διαθέσιμο έως 31/12/2021)

Ο διάσημος Σουηδός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ή αλλιώς «ο ποιητής με την κάμερα», υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει πολλά Όσκαρ, καθώς και τον τίτλο του «Καλύτερου Σκηνοθέτη όλων των Εποχών», το 1997, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Οι εικόνες που δημιουργούσε στις ταινίες του έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στους φίλους της έβδομης τέχνης και ο τρόπος με τον οποίο έγραψε εκ νέου την κινηματογραφική γλώσσα επηρέασε πολλούς δημιουργούς.
Στο ντοκιμαντέρ «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας» η σκηνοθέτης Μαργκαρέτε φον Τρότα, που οι κριτικοί θεωρούν ότι στα έργα της υπάρχει μια πνευματική θεματολογική συγγένεια με τον μεγάλο σκηνοθέτη, ρίχνει μια ερευνητική ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου εικονοπλάστη που αναμείγνυε πάντα περίτεχνα τις ταινίες του με στοιχεία της προσωπικής του ζωής. Με τη βοήθεια των στενότερων συνεργατών του, καθώς και κινηματογραφιστών, η Μαργκαρέτε φον Τρότα προσπαθεί να αποτυπώσει τα βασικά μοτίβα και θέματα που διαπερνούν το έργο του Μπέργκμαν και τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει το έργο σύγχρονων δημιουργών. Μια ταινία που θα απολαύσουν τόσο οι φίλοι των ταινιών του Μπέργκμαν όσο και εκείνοι που αγαπούν τον κινηματογράφο, καθώς θα μάθουν πολλά για εκείνον και το έργο του.

Υποψήφιο για το Golden Eye (Φεστιβάλ Καννών 2018)
Επίσημη επιλογή CANNES CLASSICS

Σκηνοθεσία:Μαργκαρέτε φον Τρότα



Το άρθρο Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας (DOC ON ΕΡΤ) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/mpergkman-enas-aionas-doc-on-ert/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας (DOC ON ΕΡΤ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">