ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανάλυση: Κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης η διάρκεια των διαβουλεύσεων στη Γερμανία (video)

Μιλώντας στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ1 για τις γερμανικές εκλογές, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Υφαντής, επιχείρησε μία πρώτη προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος. Όπως τόνισε, «μία πρώτη ανάγνωση από τα αποτελέσματα είναι ότι οι Γερμανοί ψήφισαν εναντίον των συμβιβασμών και του μεγάλου συνασπισμού που κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια. Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι χριστιανοδημοκράτες μπαίνουν σε περίοδο ύφεσης, σε περίοδο ελεγχόμενης παρακμής. Το βίωσαν πάλι αυτό και μετά την εποχή μετά την αποχώρηση του Χέλμουτ Κολ».

«Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση –  εφόσον αποκλείσουμε το μεγάλο συνασπισμό –  χωρίς και τους φιλελεύθερους και τους πράσινους μέσα σε αυτήν. Και τα δύο αυτά κόμματα θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, θέλουν να κυβερνήσουν.  Άρα ξεκινάει  μία πολύ μεγάλη περίοδος  μετεκλογικών διαβουλεύσεων που βέβαια έχει μεγάλη σημασία για όλους για ολόκληρη την Ευρώπη».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ανάλυση: Κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης η διάρκεια των διαβουλεύσεων στη Γερμανία (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/evropi/analysi-krisimi-gia-to-mellon-tis-eyropis-i-diarkeia-ton-diavoyleyseon-sti-germania/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανάλυση: Κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης η διάρκεια των διαβουλεύσεων στη Γερμανία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">